Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.
Participa al Festival REC: Primer Test, Reunions one-to-one i Jornada Professional
Tema: REC – Festival Internacional de Cinema de Tarragona  
Dates: 02 – 07 Desembre 2015
Lloc: Tarragona

Data límit d'inscripció de projectes al Primer Test: 9 de novembre

Data límit d'inscripció a les reunions one-to-one: 30 de novembre

PRIMER TEST
El "Primer Test" és un taller per llargmetratges de creadors novells en fase de post-producció. El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha convocat per segon any un concurs pensat per autors que busquin assessorament per donar els últims retocs als treballs, promocionar-los i afavorir-ne l’entrada als circuits comercials. Els tres projectes escollits es presentaran en sessió a porta tancada a productors, consultors, agents de vendes i distribuïdors. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per acabar d’ajustar les obres i impulsar la seva entrada al mercat internacional.

Un dels projectes presents al "Primer Test" serà seleccionat a participar en la pròxima edició del mercat When East meets West, del Festival de Trieste. El film serà projectat davant d'un grup d'agents internacionals durant la propera edició del Festival que tindrà lloc entre el 22 i el 30 de gener del 2016.
 
Podeu consultar-ne les bases al següent enllaç. Data límit: 9 de novembre

SOL·LICITUD DE REUNIONS ONE-TO-ONE AMB CINC ESPECIALISTES INTERNACIONALS (Accés restringit)

REC i Catalan Films & TV organitzen una sessió de reunions one-to-one amb especialistes en festivals europeus dins el marc de la jornada de professionals. Els professionals amb qui es poden sol·licitar reunions són:   
  • Francisca Lucero. Programadora i experta en indústria dels festivals FID-LAB / Fid Marseille i CineLatino de Toulouse.
  • Jan Naszewski: CEO de l'empresa de vendes internacionals Film New Europe. En els últims anys ha experimentat un fort creixement, comptant entre el seu catàleg el guanyador a Cannes (secció Un Certain Regard) o Tribeca, a més del llargmetratge espanyol Crumbs.
  • Jasmin Basic. Programadora a Visions du Reel,  Sarajevo, DDHH Geneve,  Lugano i altres festivals com International Filmkurtztage Wintherthur. Té una llarga experiència en gestió i assessorament professional gràcies al seu treball a institucions com Croatian Film Center, Swiss Federal Office of Culture o Geneve Film Comission.
  • Pamela Pianezza: Membre del Comitè de Selecció de la Setmana de la Crítica de Cannes i assessora de festivals a Suïssa i Lituània, entre d’altres.
  • Alex Traila: Productor i Expert en Indústria, found raising i polítiques europees de producció de continguts. Director dels Work in Progress del Festival de Sarajevo, i del Transilvania Film Festival, col·laborador habitual d'altres plataformes d'indústria com Trieste WEMW. És fundador de #FEEDback, plataforma de think tank per a futura política de cine a Europa.
  • Rebeka Garrido: Productora i Directora de Connecting Cottbus East West Co-Production Market. Production Manager a films com VICTORIA (de Sebastian Schipper), ara en cartellera, o d'altres com EL FUTURO de Miranda July, o BRONSON de Nicolas Windin Refn.  
  • Data: Dissabte 5 de desembre de 16:00h a 18 h.
  • Lloc: Hotel Lauria. Rambla Nova 20, Tarragona
  • Termini de sol·licitud: Dilluns 30 de novembre

Per sol·licitar una reunió podeu fer-ho abans del dilluns 30 de novembre a l’adreça mercats@catalanfilms.cat especificant el projecte o producció acabada de la qual voleu parlar, amb quin professional esteu interessats en mantenir la reunió i la raó per la qual voleu l’entrevista.
 
També ens hauríeu de fer arribar una o dues pàgines EN ANGLÈS sobre el vostre projecte i imatges, enllaços o qualsevol altre tipus de document que serveixi per avaluar la producció, ja que les places són limitades.
 
JORNADA PROFESSIONAL
 
El mateix dissabte dia 5 de desembre al matí tindrà lloc la Jornada Professional: Del Projecte al film. Propostes i camins per convertir la teva bona idea en un millor projecte.
 
Al llarg dels últims anys han anat apareixen diverses plataformes i propostes, com Talent campus, rough cut, work in progress, Labs, trobades de networking, co-production markets, o tallers de desenvolupament, que des de la indústria tracten de recolzar el cinema independent per a què els projectes es duguin a terme. Però de vegades aquests plataformes i els seus agents associats tenen uns codis professionals o maneres de treballar que se’ns presenten difícils de desxifrar.
 
De la mà de professionals consolidats d’àmbit internacional (agents de vendes, programadors, organitzadors de Lab’s i WIP) veurem de quina manera preparar i millorar un projecte en les seves diferents fases i versions per presentar-lo a convocatòries i reunions, per optimitzar el nostre treball, obtindre el finançament i/o l’assessorament necessari.