Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

La cloenda de Cannes corona el cinema català

En festivals

El film d'Albert Serra rep les crítiques més entusiastes del certamen

Malgrat el palmarès, l'edició d'aquest any de Cannes serà recordada com aquella en què el cinema espanyol parlava català. L'únic representant del país ha estat el realitzador Albert Serra amb El cant dels ocells, producció d'Eddie Saeta amb Andergraun Films, associada amb Televisió de Catalunya, que l'ha confirmat com un dels realitzadors més celebrats per la crítica gala. A més de Serra, el festival ha acollit tres coproduccions catalanes més: Salt of this sea, dirigida per Annemarie Jacir i coproducció de Mediapro (per la part catalana), Liverpool, dirigida per Lisandro Alonso i coproducció d'Eddie Saeta, i Vicky Cristina Barcelona, dirigida per Woody Allen i coproduïda també per Mediapro.

El crític de Liberation, Gérard Léfort, clou la seva detallada anàlisi del tempo a El cants dels ocells amb un "glòria a l'Albert Serra per haver-nos provat que aquest luxe exorbitant és encara possible". Per la seva banda, Jean Roy de l'Humanité anuncia que "l'autor d'Honor de cavalleria ha retornat amb una pel·lícula encara més bella i esbojarrada". Fins i tot, els responsables de la Quinzaine són sorpresos de "com la crítica del país ha acollit amb entusiasme la producció de Serra, destacant-la fins i tot abans de la seva projecció oficial".

El mercat més ambigu

La bona presència al festival ha contrastat amb un mercat tebi i poc lluït en vendes. La revista Variety avançava al daily de dijous, que els compradors americans tornaven per primer cop amb les mans buides. Tanmateix, Screen era més entusiasta respecte al balanç final del Marché International du Film. Aquesta ambivalència apunta a un fenomen clar: els compradors americans s'han mostrar més tímids en les seves adquisicions, per causa, en opinió dels experts, de la davallada del dòlar.

Al costat de la tendència moderada del MIF d'aquest any, s'han assolit fites com la venda de Fuera de carta, l'opera prima de Nacho G. Velilla i producció de Canguro Producciones, a una vintena de territoris. Per la seva banda, la productora i distribuïdora Filmax International valora com molt exitós el balanç final del mercat.

Més notícies:

Gran presència de produccions catalanes a la propera edició del Festival de Cannes

Mercats

França - Cannes

14/05/2008 - 23/05/2008

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

14/05/2008 - 25/05/2008

Busques una Notícia?