Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Gran presència catalana a la propera edició del Festival de Cine en Guadalajara

En festivals

Catalan Films & TV coorganitza una finestra sobre el cinema català, que és una de les cinematografies convidades

Pràcticament no hi ha secció en l'edició d'aquest any del Festival Internacional de Cine en Guadalajara (Mèxic, del 19 al 27 de març) on no hi hagi un film de producció catalana. Així s'hi troben dins de la secció oficial iberoamericana a competició La teta asustada dirigida per Claudia Llosa (Oberon Cinematogràfica, Wanda Visión, Vela Producciones), després d'aconseguir l'Ós d'Or a Berlin, i Camino de Javier Fesser (Mediapro, Películas Pendelton), la gran guanyadora dels Goya.

Dins de la secció Puntos Cardinales, s'hi troba Carmo de Murilo Pasta (A Contraluz Films, Gremi Film Production, Magia Filmes Produçoes), després del seu pas per Sundance; Ander de Roberto Castón (Ilusión Óptica, Euskal Irrati Telebisa), que també ha estat a la Berlinale i El truco del manco de Santiago Zannou (Media Films, Colomo PC). També fora de competició, a l'apartat Cinelandia, hi serà LT22 Radio la Colifata de Carlos Larrondo (Bausan Films, Filmanova); Princesas de Fernando León de Aranoa (Mediapro, Reposado PC) i The forgotten de Driss Deiback (Zip Films, Sur Films, Utòpic). Finalment, dins la categoría de cinema infantil, es projectarà Carlitos y el campo de sueños de Jesús del Cerro (Versátil Cinema, Antena 3 Films).

A més, el festival ha volgut retre homenatge a "l'esperit independent i innovador del cinema català" coorganitzant, junt amb Catalan Films & TV, un Catalan Focus amb la següent programació fora de competició: Nedar de Carla Subirana (Benecé Produccions); El Greco d'Iannis Smaragdis (La Productora, Alexandros Film); 25 kilates de Patxi Amézcua (Ovideo TV, Icónica); Forasteros de Ventura Pons (Els Films de la Rambla); Hollywood contra Franco d'Oriol Porta (Àrea de Televisió); Miradas desveladas d'Alba Sotorra (Alba Sotorra, Ábrete Sésamo) i The Frost de Ferran Audí (Alta Realitat, Apuntolapospo en associació amb The Frost Media Film). 

Fins a Guadalajara es traslladarà també una comitiva de 13 empreses* productores catalanes amb projectes per proposar als homòlegs de Mèxic, Brasil, i Colòmbia presents al certamen. Aquesta missió comercial, coorganitzada amb la Cambra de Comerç de Barcelona i amb la col·laboració d'Acció COPCA, ofereix alhora un panorama complet de la producció cinematogràfica a Catalunya, gràcies a la participació d'institucions com el Festival Internacional de Cinema de Catalunya (Sitges) o el Parc Audiovisual de Terrassa.

D'altra banda, dins del mercat paral·lel al certamen es duran a terme els market screenings de les produccions següents: Ander de Roberto Castón (Ilusión Óptica, Euskal Irrati Telebisa); La casa de mi padre de Gorka Merchán (Media Films, Montfort Producciones); La habitación de Fermat de Rodrigo Sopeña i Luis Piedrahita (Notro Films); La segunda patria de David Pallarés (Producciones Kilimanjaro); Dieta Mediterránea de Joaquín Oristrell (Messidor Films) i Lo mejor de mí de Roser Aguilar (Escándalo Films, Televisió de Catalunya). A més, s'hi presentaran els títols Septiembres de Carles Bosch i Buscarest, la memoria perdida d'Albert Solé, ambdòs de Bausan Films.

El programa català es completarà amb una taula rodona amb la participació de l'IMCINE (Instituto de Cine Mejicano) i l'ICIC (Institut Català de les Indústries Culturals, Generalitat de Catalunya), que exposaran les diferents polítiques d'ajuts i recursos que ofereixen als productors cada institució.

 

Empreses assistents al pont audiovisual de Guadalajara:

 

1. Silencio Rodamos Producciones

2. Notro Films

3. Alta Realitat

4. A Contraluz Films

5. Montjuïc Entertainment

6. Diagonal Televisió

7. Filmax Entertainment.

8. Escándalo Films

9. Messidor Films

10. Batabat SCCL

11. Produccions Kilimanjaro

12. Ovideo TV

13. Parc Audiovisual de Catalunya

Mercats

Mèxic - Guadalajara

19/03/2009 - 26/03/2009

Mèxic - Guadalajara

07/03/2008 - 13/03/2008

Festivals

Mèxic - Guadalajara

19/03/2009 - 27/03/2009

Busques una Notícia?