Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

13 títols de producció catalana es presenten a la 59ª edició del Donostia Zinemaldia Festival de San Sebastián

En festivals

'Los pasos dobles' d'Isaki Lacuesta i 'No habrá paz para los malvados' d'Enrique Urbizu, a la secció oficial

La 59ª edició del Festival de San Sebastián, que discorre aquest any del 16 al 24 de setembre, ha desvetllat pràcticament tota la seva programació. En ella, la presència catalana és significativa amb títols a cada secció. A la competició oficial es troba el darrer film d'Enrique Urbizu, No habrá paz para los malvados (Manto Films, Lazonafilms, Telecinco Cinema) i l'esperada estrena de Los pasos dobles d?Isaki Lacuesta (Tusitala PC, Bord Cadre Films), director que té doble presència amb la presentació a més a Especiales Zabaltegi d'El cuaderno de barro.
També en aquesta secció tindrà lloc la première de l'últim treball de Manuel Huerga, 14 d'abril: Macià contra Companys (Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya), i l'obra col.lectiva de la factoria Escándalo Films, Puzzled Love. Encara dins del programa de Zabaltegi, els assistents al festival podran veure Arrugas, dirigida per Ignacio Ferreras (Cromosoma, Perro Verde Films, Televisión de Galicia), la qual competirà a la secció Nuevos Directores, i The Monk de Dominik Moll (Estrategia Audiovisual, Diaphana Films, Morena Films), programada dins dels especials de mitjanit.
 
La secció Made in Spain recull igualment un bon nombre de les produccions catalanes més destacades de l'any. Aquí es projectarà Finisterrae de Sergio Caballero (Eddie Saeta, Advanced Music), guanyadora del màxim guardó al Festival de Rótterdam; La maleta mexicana de Trisha Ziff (Mallerich Films Paco Poch, 212 Berlin, TVE), que arriba a les pantalles espanyoles després del seu pas pel Festival de Karlovy Vary; igual que Blackthorn de Mateo Gil (Arcadia Motion Pictures, Aiete Ariane Produccions; Nix Films, Eter Pictures, Manto Films), estrenada internacionalment a Tribeca, o Catalunya Über Alles de Ramón Termens (Segarra Films), Biznaga de Plata Premi Especial del Jurat al passat Festival de Málaga. També a Made in Spain es projectarà Águila Roja, la película de José Luis Ayerra (Versátil Cinema, Globomedia).
 
Finalment, la secció Horizontes Latinos acull l'estrena de la coproducció amb Brasil Girimunho, dirigida per Helvecio Marins i Clarissa Campolina (Eddie Saeta, Teia Filmes, Dezenove Som e Imagens), després de la seva presentació a Orizzonti de la Mostra de Venècia.
Festivals

Espanya - San Sebastián

16/09/2011 - 24/09/2011

Notícies relacionades
Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya