Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

8 títols de producció catalana, seleccionats a la 55ª edició del BFI London Film Festival

En festivals

La secció oficial Experimenta reuneix tres de les propostes més singulars del cinema català

 

La 55ª edició del BFI London Film Festival, que es celebra aquest any del 12 al 27 d'octubre, ha anunciat la seva programació amb una extraordinària presència de títols amb producció catalana. Gairebé a totes les seccions es presenten produccions recents, totes elles amb un cert recorregut en certàmens internacionals.

Cal destacar en especial la secció Experimenta, dedicada als llargmetratges amb una perspectiva independent i arriscada, segons els organitzadors, on apareixen tres realitzadors habituals a la catifa vermella:  José Luis Guerin, Albert Serra i Mercedes Álvarez.

Guerin presenta Correspondencia Jonas Mekas-José Luis Guerin (CCCB), un recull de nou cartes intercanviades amb el cineasta lituà establert a Nova York, en les quals s'exposa a través de petits episodis l'univers d'ambdós.  Recentment Guerin ha coincidit a la graella de Locarno, on va tenir lloc l'estrena  de El senyor ha fet en mi meravelles/The Lord Worked Wonders on Me (Andergraun Films), obra d'Albert Serra situada també en la línia de la correspondència malgrat que, en el seu cas, amb el realitzador de Buenos Aires, Lisandro Alonso. Així mateix, Mercedes Alvarez, l'autora de El cielo gira, presenta la seva esperada segona obra, Mercados de Futuro (Leve Productora, IB3 Cinema), que fins el moment només ha estat vista a Visions du Réel i BAFICI. 

Dos títols més rescatats d'altres seleccions de festivals apareixen a  la secció Cinema Europa. Es tracta de Les Ones (Promarfi Futuro, Olivo Films, REC), dirigida per Alberto Morais, guanyadora de dos dels principals guardons al Festival de Moscou (millor pel·lícula i millor actor), i Amador (Mediapro, Televisió de Catalunya, Reposado PC), present en la passada edició del Festival de Berlin.

A la secció principal del BFI London, Films on the Square, trobem Carnage de Roman Polanski (Versátil Cinema, Constantin Film Produktion, SBS Productions, SPI Poland), estrenada recentment amb gran èxit de crítica a la Mostra de Venècia.

Per la seva banda, a World Cinema es projectarà Medianeras, dirigida per Gustavo Taretto i amb la participació de la productora catalana Eddie Saeta.

Finalment, a French Revolutions, s'ha programat The Monk de Dominik Moll (Estrategia Audiovisual, Diaphana Films, Morena Films), després del seu pas per  Zabaltegi Especiales de San Sebastián

Festivals

Regne Unit - Londres

12/10/2011 - 27/10/2011

Busques una Notícia?