Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

26 pel·lícules catalanes seleccionades al Festival de Cine Español de Málaga

En festivals

La selecció final del festival acull 26 films catalans i una retrospectiva sobre el documental català que compta amb la participació de 10 produccions més.

Un total de 26 pel·lícules catalanes han estat seleccionades per participar a la 13a edició del Festival de Cine Español de Málaga, que se celebrarà del 17 al 24 d'abril. El dilluns 22 de març es va fer pública la programació definitiva en una roda de premsa que es va realitzar a Màlaga. Paral•lelament, s'exhibirà també un cicle retrospectiu del documental català i un cicle homenatge a l'actriu barcelonina Rosa Maria Sardà.

Les pel·lícules catalanes han quedat distribuïdes en vuit seccions diferents de la programació del festival. A la Secció Oficial hi participaran els llargmetratges: El Dios de Madera dirigit per Vicente Molina Foix (Sagrera Audiovisual, DC Media, Metrojavier), La vida empieza hoy dirigit per Laura Mañà (Ovideo TV, amb la participació de Televisió de Catalunya), Herois dirigit per Pau Freixas (Media Films, Televisió de Catalunya), Circuit dirigit per Xavier Ribera (Amas, Televisió de Catalunya) i El idioma imposible dirigit per Rodrigo Rodero (Skapada Films, Irusoin, Pato Films, Marela Films, amb la participació d'Euskal Telebista i Televisió de Catalunya).

A la secció "Zonazine" s'hi trobaran els següents films: El fals Orgasme de Jo Sol (Zip Films, Killer Films, amb la participació de Televisió de Catalunya), Fin de Luís Sampieri (Cierzo Films, LS Producciones), Sol negre de Gami Orbegoso (Grup Cinema Art), Ments sospitoses de Carlos Martin Ferrera (Discóbolo Films, amb la participació de Televisió de Catalunya) i La nit que va morir l'Elvis d'Oriol Ferrer (Enunai Produccions, Cromosoma, Televisió de Catalunya).

A la "Sección Oficial Documentales" competiran els següents projectes:  Familystrip de Lluís Miñarro (Eddie Saeta), María y yo de Félix Fernández de Castro (Bausan Films), Dansa als esperits de Ricardo Íscar (Films 59, Televisió de Catalunya, Únicamente Severo Films), Cuchillo de Palo de Renate Costa (Estudi Playtime), Autostop al fons de la nit de Miquel Àngel Raió (Miquel Àngel Raió) i Mi vida con Carlos de German Berger-Hertz (Todo por las niñas, Cinedirecto Producciones).

A la secció "Estrenos Documentales Fuera de Concurso" s'hi projectarà el documental Garbo, l'home que va salvar el món dirigit per Edmon Roch (Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Centuria Films, Colosé Producciones) i el documental Ich bin Enric Marco dirigit per Santiago Fillol i Lucas Bermal (Corte y Confección de Películas, Intermedio).

A la "Sección Oficial Cortometrajes" hi participaran els curts: La història de sempre de Jose Luís Montesinos (Bastian Films), Ho sento, t'estimo de Leticia Dolera (Corte y Confección de Películas, El estómago de la vaca) i El meu amic invisible de Pablo Larcuen (Full Emotions).

A la secció "Nuevas Miradas" s'hi projectaran les pel•lícules: Los Condenados d'Isaki Lacuesta (Benecé Produccions, Televisió de Catalunya) i Petit Indi de Marc Recha (Parallamps Companyia Cinematogràfica, Televisió de Catalunya, ARTE France Cinema, Noodles Production). A la secció "La cosecha del año" hi trobarem els llargmetratges: Mapa de los sonidos de Tokyo dirigit per Isabel Coixet (Mediapro, Televisió de Catalunya, Versatil Cinema) i Rec 2 dirigit per Jaume Balagueró i Paco Plaza (Castelao produccions). Finalment, a "Sesiones Especiales. Noche Golfa" s'hi programarà Pérez 2, el ratoncito de tus sueños d'Andrés Schaer (Castelao Productions, Filmax Animation, Patagonik Film Group).

Paral·lelament es realitzarà un cicle retrospectiu del documental català, organitzat juntament amb la Filmoteca de Catalunya. Les produccions que es projectaran en aquesta secció són: El encargado del cazador, de Joaquín Jordá (Joan Antoni González); Màscares d'Esteve Riambau i Elisabet Cabezas (Oberón Cinematográfica); Ocaña, Retrat Intermitent, de Ventura Pons (Els Films de la Rambla, Teide, P.C., Producciones Zeta); Fuente Álamo, la caricia del tiempo, de Pablo García (Eddie Saeta, Producciones Doble Banda); El asesino de Pedralbes, de Gonzalo Herralde (Fígaro Films); Anas, d'Enric Miró (Astrakán Films, Salto de Eje); Pepe Sales: pobres, pobres, que els donguin pel cul, de Lulú Martorell i Albert Pla (Alguienvoló, Televisió de Catalunya, Televisión Española); Le temps et la distance, de Xavier Juncosa (Nèmesi Films); El cielo gira, de Mercedes Álvarez (José Mª Lara, P.C., Alokatu, S.L.); i La leyenda del tiempo, d'Isaki Lacuesta (Mallerich Films, De Palacio Films, Hispanocine PC, Jaleo Films). També es presentarà un homenatge a l'actriu barcelonina Rosa Maria Sardà, en el marc del qual es projectaran dos films catalans: Amic, Amat dirigit per Ventura Pons (Els Films de la Rambla) i Rivales dirigit per Fernando Colomo (Media Films, Colomo Producciones Cinematográficas).

L'organització del certamen havia sol·licitat informació sobre l'estat de produccions catalanes en curs. A més, Catalan Films & TV va organitzar fa un mes una tramesa exclusiva amb més de quaranta candidatures entre documentals, llargmetratges i curtmetratges, i durant els dies 25 i 26 de febrer el comitè de programació del Festival de Cine Español de Málaga es va desplaçar a Barcelona per tal de visionar els darrers títols candidats a l'edició d'enguany. El Consorci Catalan Films & TV, a fi de promoure les candidatures catalanes, va confeccionar una agenda de projeccions amb els títols que les productores ens havien fet arribar prèviament.

D'altra banda, en el marc del festival, el Rectorat de la Universitat de Màlaga acollirà una exposició de la Col·lecció Josep M. Queraltó de cinema, una mostra única de més d'un centenar d'objectes i projectors de cinema, propietat d'aquest col•leccionista català. Per primera vegada es realitzarà una exposició de la Col•lecció Josep M. Queraltó a Andalusia i la ciutat escollida ha estat Màlaga, coincidint amb les dates del festival, i que durarà fins al 24 de maig.
Festivals

Espanya - Màlaga

17/04/2010 - 24/04/2010

Notícies relacionades
Busques una Notícia?