Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català al 50è aniversari del Festival de Sitges

En festivals

Més de trenta produccions catalanes han estat seleccionades

El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que es celebrarà del 5 al 15 d’octubre, inclou una trentena de produccions catalanes.

A la secció oficial, el certamen acollirà la presentació de l'opera prima dels directors Caye Casas i Albert Pinto Matar a Dios (Alhena production)) i el film recentment premiat al festival coreà BIFAN-Bucheon Internatioal Fantastic Film Festival, Black Hollow Cage dirigit per Sadrac González-Perellón (Asallam Films). A més, tres curtmetratges catalans han estat selecionats a la secció oficial: RIP d'Albert Pinto i Caye Casas (Alhena Producció), Psycho Kino de Guillem Dols  i Caronte de Luis Tinoco. 

L'últim llargmetratge de Jaume Balagueró, Musa (Castelao Pictures, Fantastic Films, Frakas Production, The Jokers Films) i l'adaptació de la novel.la d'Albert Sánchez Piñol, La pell freda de Xavier Gens (Pontas Films, Babieka Films) es projectaran a la secció oficial fora de competició. 

La secció Brigadoon que inclou llargmetratges, documentals i curtmetratges de producció independent dins les temàtiques de terror i fantàstic, trobem quatre produccions catalanes: Alicia de Daniel M.Caneiro (La Cima Producciones), L'espectre de Justine de Jordi Gigó,  Ivy de Ruben Abarca, Cuerno de hueso d'Adrian López (The Garage FIlms), Cientificament perfectes de Francesc Xavier Capell i el documental Paco Pérez - Dolz: Un cineasta a tiro limpio de Jordi Marco.

Noves Visions, la secció que aprofundeix en noves vies narratives, inclou el film amb co-producció catalana The Biggest Thing That Ever de Marcus Thompson a Noves Visions Plus. Dins la mateixa secció Noves Visions trobem una selecció de curtmetratges dels alumnes d’escoles de cinema i audiovisuals catalanes que opten als Premis SGAE Nova Autoria al millor guió, millor direcció i millor música. Els treballs seleccionats són el següents: Alone, naturally d'Elena Miratvilles, Badulake de Toni Buenavida, Celebració de Pau Cruanyes i Gerard Vidal (UPF), El andar del borracho de Pol Armengol (ESCAC), Fragmentos del rey desmembrado d'Alejandro Miñarro (Bande À Part), La fuga de los 45 de Cristina Caamaño (UAB), Ranaway de Georgina Díaz, Arturo Lacal, Alba Medinyà & Vanessa Silva (ECIB), Sesgo. Una historia de prejuicios y golosinas de Marc Font (ERAM), Una caja cerrada d'Anna Agulló (La casa del cine), Vendrán lluvias suaves d'Aleix Montanyés (Universitat Ramon Llull).

Finalment, a Noves visons petit format es projectaran els curtmetratges El aleteo del colibrí de Meritxell A.Valls (Aleteofilms) i Santa Ana de César Pesquera (:Story). 

El documental Dracula Barcelona de Carles Prats es podrà veure a la secció Panorama Documenta i els curtmetratges Cunetas de Pau Teixidor (Coming Soon), X de Raquel Choy i Vanzheimer de Carlos Albuger & Juan Diego Pimentel a la sessió especial curts.

Per últim, els llargmetratges The Supers de Yolanda Torres (Afilm International) i  Solo se vive una vez de Federico Cueva (A Contracorriente) es presentaran en una sessió especial al festival.

Enguany el programa Catalan Film & TV patrocina l'Industry Hub, un espai d'acollida d'activitats dirigides al sector audiovisual professional, i un punt de trobada amb els acreditats internacionals a la planta de l'Hotel Melià Sitges. A més, Catalan Films & TV ha dissenyat la primera edició de la guia d'indústria del festival on trobareu la informació dels profesionals acreditats, l'horari de projeccions dels fims catalans i un planning detallat de les activitats d'indústria que es celebraran al llarg d'aquests deus dies de festival: conferències, taules rodones, còctels etc. 

 

 

Festivals
Notícies relacionades
Busques una Notícia?