Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Destacada presència catalana al festival Hot Docs

En festivals

El certamen se celebrarà en format híbrid del 29 d'abril al 9 de maig

El festival canadenc de documental Hot Docs Festival, un dels festivals i mercats més imprortants del sector documental, ha anunciat la seva programació que inclou 3 produccions catalanes. 

El llargmetratge Magaluf Ghost Townde Miguel Ángel Blanca (Boogaloo Films, Little Big Story, Mosaic Produccions) s'estrenarà mundialment i competirà a la secció oficial International Spectrum. El projecte ha tingut una llarga trajectòria a pitchings forum d'indústria com Lau Haizetara, Sheffield Doc Meet Market, DocsBarcelona, MiradasDoc, EDN Docs in Thessaloniki o Abycine Lanza. El film narra l'impacte del turisme low cost a Magaluf (Mallorca) on un milió de persones arriba cada estiu, envaeixen l'espai públic i el transformen en un parc temàtic on tot està permès. Al Twin Peaks balear, els residents viuen en una absurda tensió diària entre un ambient abominable i un veritable plaer de vacances. Magaluf es converteix en una manifestació molt específica del paradigma i la vida del turisme europeu low cost.

Després de la seva premiere mundial a SXSW, el film dirigit per Alba Sotorra, El retorn, la vida després de l'ISIS (Alba Sotorra, Televisió de Catalunya - CCMA, Sky) es presentarà a la secció Special presentations. El film narra la història de la Shamima Begum (Regne Unit) i la Hoda Muthana (EUA),  dues de les dones que van omplir titulars internacionals quan, d’adolescents, van deixar els seus països natals per unir-se a l’ISIS. Ara, després de la caiguda de l’ISIS, estan atrapades en camps de detenció al nord de Síria amb milers d’altres dones i nens. Les històries de la seva lluita per tornar a occident i el debat públic que han generat s’entrecreuen amb els seus punyents i emotius relats dels horrors viscuts sota l'ISIS. Una història sobre un tema molt candent que aborda un debat obert a Occident des d’una perspectiva exclusiva, íntima i sense precedents: la de les dones occidentals ex-militants d’ISIS.

Finalment, Del otro lado d'Ivan Guarnido (GusanoFilms, Salon Indien Films) farà la seva premiere mundial al festival. El llargmetratge competirà a la secció Made in Colombia.

Per la seva banda, a la part d'indústria del festival, han estat seleccionats tres projectes catalans al programa de pitching Hot Docs Deal Maker que consisteix en reunions one to one entre productors i agents de la indústria internacional (decision makers, inversors i commissioning editors)

  • Ole mi coño, de Patricia Franquesa (Gadea Films, Ringo Media)
  • Science Fiction, de Francisco Forbes, Ferran Romeu, Matthew Bartonn (Primo International Content,Nanouk Films, Exile Concepts LLC)
  • When I was a Terrorist, Mayte Carrasco, Marcel Mettelsiefen (Polar Star Films, The Big Story Films)

 

Mercats

Canadà - Toronto

04/05/2021 - 05/05/2021

Sector: Documentals

Festivals

Canadà - Toronto

29/04/2021 - 09/05/2021

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya