Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Destacada presència de la indústria catalana del documental a IDFA

En festivals

Enguany Catalan Films & TV ha organitzat, en col.laboració amb el festival Docsbarcelona, una presentació de projectes catalans en el marc d'indústria del festival

 

El festival de documental IDFA que es celebrarà del 16 de novembre al 6 de desembre adopta en aquesta edició un format híbrid a causa de la crisi sanitària, amb projeccions presencials a Amsterdam i activitats d'indústria online. Enguany, 14 produccions catalanes han estat seleccionades en diferents seccions del festival i del mercat i 16 empreses participen a les activitats d'indústria.

El curtmetratge Facunda, de Marta Romero (Allegra Films) ha estat seleccionat a la secció no competitiva Luminous que pretèn fer reflexionar a l'espectador sobre altres vides. El film realitzarà la seva premiere internacional després d'estrenar-se al festival Alcances. 

En el marc d'indústria del festival, dos projectes catalans participen a Idfa forum, mercat de coproduccó i lloc de trobada de cineastes, productores i indústria internacional on es presenten els projectes de documental en desenvolupament més potents que s'estan produint a nivell mundial:

  •  Angel - Diary of a Planned Death, dirigit per Fernando González (Producciones del Barrio)
  • Burn the Cuckoo's Nest, de Jo Sol (Shaktimetta Produccions)
A més, enguany Catalan Films i Docsbarcelona organitzen l'Upcoming Catalan Docs, on una selecció de 5 projectes de producció catalana tindran l'oportunitat de ser presentats pels seus equips a agents de la indústria internacional. Les produccions seleccionades són:
  • Ole mi coño, de Patricia Franquesa (Gadea Films,Ringo Media)
  • Tolyatti Adrift, de Laura Sisteró (Boogaloo Films)
  • Pepi Fandango, de Lucija Stojevic (Noon Films)
  • I am, de Patricia M. Félix (Wknd, Diana Toucedo Films)
  • Muyeres, de Marta Lallana (Corte y Confección de películas)
D'altra banda, Catalan Films impulsa l'assessorament per aquelles empreses presents al mercat mitjançant reunions one to one amb experts de la indústria internacional que participen a IDFA. 
 
També trobem presència catalana a la secció d'indústria, Docs for Sale, la videolibrary del mercat IDFA on tenen cabuda documentals de cinema i televisió i que facilita el visionat per part de compradors i distribuïdors internacionals: 
Finalment, la productora Efthymia Zymvragaki de Gris Medio participarà al l'Idfa Academy, un programa de formació per a talent emergent, amb el seu projecte A Sad and Vulgar Lone (Gris Medio, Thurnfilm GmbH).
 
Mercats

Països Baixos - Amsterdam

16/11/2020 - 20/11/2020

Sector: Documentals

Festivals

Països Baixos - Amsterdam

18/11/2020 - 06/12/2020

Busques una Notícia?