Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Documentals catalans al DocsBarcelona 2019

En festivals

El certamen es celebrarà del 15 al 26 de maig

 

DocsBarcelona, el festival dedicat al documental de la capital catalana, acaba d'anunciar la seva programació i els projectes seleccionats per a les seves activitats d’indústria.

Quatre produccions han estat seleccionades a la Secció oficial - Latitud, una secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals de la Península Ibèrica i d’Amèrica Llatina. Beirut, la vie en rose d' Eric Mòtjer i Albert Arcarons (SomBatabat Produccions), City for sale de Laura Àlvarez (Bausan Films), Me llamo Violeta de David Fernández de Castro, Marc Parramon (Polar Star Films, Mediapro) i Operació Globus d'Ariadna Seuba Serra (Rolling Basis Films, Televisió de Catalunya, Guillermo F Florez Films) competiran per endur-se el premi patrocinat per Antaviana Films. 

Dues produccions catalanes es projectaran com a Sessions especials: Ángel Pavlovsky d'Albert de la Torre (Estudio Bárbara Granados) i Qué tal Pascual de Bárbara Brailovsky (UAB - Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu).  Ambdós films comptaran amb un col·loqui amb els seus directors i part de l’equip després de la projecció.

Per acabar amb la programació del festival, quatre produccions han estat seleccionades a DOC-U, una secció dedicada a l’exhibició del talent documental universitari de Catalunya amb un premi patrocinat per 16nou. Aquestes produccionons són Desde una cicatriz d'Uma Ferrer, Judit Guasch, Lucía Garcia i Blanca Gutiérrez (ESCAC), El trofeu de Joan Giralt (Blanquerna, Universitat Ramon Llull), Fràgil de Bàrbara Prohens (Universitat de Barcelona (UB)) i Negre de merda de Manel Serrat (Un capricho de producciones).

 

A més, enguany cinc projectes catalans han estat seleccionats als Public Pitch i Speed Meetings, un espai on els creadors i productors poden donar a conèixer els projectes documentals a potencials finançadors i distribuïdors. Els projectes catalans seleccionats són els següents: 

Public Pitch i Speed Meetings

Speed Meetings

D’altra banda, DocsBarcelona organitza el Campus DocsBarcelona, una iniciativa que compta amb el suport del programa IBERMEDIA i que acompanyarà a 12 projectes documentals en fase de desenvolupament durant el 2019. El programa es dirigeix a directors I productors de països Iberoamericans I Itàlia, amb un projecte documental en fase de desenvolupament. L’objectiu és orientar-los i donar-los l’oportunitat per apropar-se al mercat internacional. Els projectes catalans seleccionats són: Cartas desde el mar de Julieta Lasarte (The Production Club) i The Dolphin Rider de Luis Ansorena i Ernest Riera (Tú Dirás Produccions). 

Des de Catalan Films & TV colaborem amb DocsBarcelona amb el Catalan Breakfast. Volem oferir a productors catalans l’oportunitat de trobar-se amb una selecció de professionals formada per representants de televisions, agents de vendes internacionals i distribuïdores al DocsBarcelona. El format de la trobada és en taules compartides. A cada taula hi haurà un expert i els productors us podreu moure d’una taula a l’altra segons el vostre interès. No hi haurà temps ni es formaran grups. Les xerrades que tingueu amb els experts seran en taules compartides amb altra gent. Aquesta és una forma de crear connexions amb experts internacionals, presentar-se i recollir informació sobre finançament de documentals d’una manera relaxada en petits grups de gent.

L'activitat es durà a terme el 22 de maig de 10 a 11:30h al CCCB. Per poder assistir, envia un email a catalanfilms@gencat.cat  abans del 15 de maig indicant: nom de la persona assistent, nom de la productora, què espereu de la trobada: quin projecte esteu movent i quin tipus de contactes busqueu.

Més informació sobre el DocsBarcelona 2019 en aquest enllaç.

Mercats

Catalunya - Barcelona

15/05/2019 - 26/05/2019

Sector: Documentals

Festivals

Catalunya - Barcelona

15/05/2019 - 26/05/2019

Busques una Notícia?