Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Nova edició del Festival de Cinema Català d'Escòcia

En festivals

Més d'una vintena de produccions catalanes participen en aquesta cita

                                                                                                                                                                                                                                                                 Font: Cinemattic

Cinemaattic ha desvetllat la programació completa de la nova edició de Festival de Cinema Català d'Escòcia, que se celebrarà entre els dies 24 novembre i 14 de desembre entre les ciutats d'Edimburg i Glasgow. El festival creix i per primera vegada portarà projeccions a noves ciutats escoceses com Dundee o Inverness.

La programació inclou llargmetratges premiats recentment com La hija de un ladrón de Belén Funes o Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet, així com una mirada al passat, ja que el festival manté la seva col·laboració amb Filmoteca de Catalunya descobrint els Bàsics del cinema català, aquest any amb La Plaça de Diamant de Francesc Betriú. A més, també es podran veure títols consolidats com la guanyadora de la Concha de Oro l’any 2018 Entre dues aigües d'Isaki Lacuesta i talent emergent com les guardonades òperes primes Viaje al cuarto de una madre de Celia Rico i Ojos negros d'Ivet Castelo i Marta Lallana. Per últim, es projectarà el documental Peret, jo sóc la rumba de Paloma Zapata.

El festival manté el seu compromís amb el curtmetratge català programant una àmplia selecció que va des del  premiat i nominat als European Film Awards Suc de Síndria d'Irene Moray, a altres títols com Greykey d'Enric Ribes, Misericórdia de Xavier Marrades o Adalamadrina de Carlota Oms. També es veuran treballs acabats de sortir de les universitats com Entre Raíles de Delfina Spratt i Àlex Puig Ros (UAB, Màster en Teoria i Pràctica de Documental Creatiu) o Tahrib de Gerard Vidal (ESCAC) o el primer treball com a director d'Àlex Monner, Un chico cualquiera, Rosario solo hay una. O treballs com Ama de Julia de la Paz (Escac Films), La mala fe de Marina, Elena i Eva Pauné (Alhena Production), What is Love de Pablo Caballero, Singing from the Rooftops d'Enric Ribes, Los seis grados de libertad de Sergio H. Martin i I’m not scared of the crocodile -d'Anna Solanas, Marc Riba.

Entre els convidats confirmats destaca la presència de Celia Rico Clavellino (Viaje al cuarto de una madre), Irene Moray (Suc de Síndria), Ivet Castelo (Ojos negros), que a més de presentar les seves produccions, impartiran xerrades a l’Edinburgh College of Art i el Centre de art Contemporani de Glasgow. A més, el festival manté el seu intens diàleg amb altres disciplines i aquest any la programació inclou la música de Marcel Bagés (del duo Maria Arnal i Marcel Bagés) i la performance amb el col·lectiu barceloní Compartir Dóna Gustet com a part de l'agenda del festival.

Festivals

Regne Unit - Edinburgh, Glasgow

22/11/2019 - 14/12/2019

Busques una Notícia?