Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

'Petra' de Jaime Rosales seleccionada a la Quinzaine des Réalisateurs

En festivals

 

La secció paral·lela del Festival de Cannes (8 al 19 de maig), la Quinzaine des Réalisateurs, ha seleccionat la producció Petra dirigida per Jaime Rosales i produïda per Oberon cinematogràfica, Wanda Vision Fresdeval Films, Les Productions Balthazar i Snowglobe. El film està protagonitzat per Àlex Brendemühl i Barbara Lennie. 

El cineasta barceloní torna a Cannes per cinquena vegada. La seva opera prima Las horas del día  va guanyar el Premi de la Crítica a la Quinzaine al 2003 i La soledad va participar dins de la secció Un certain regard al 2007. Cinc anys després, l'any 2012, va tornar al certamen amb Somni i silenci (Fresdeval Films, Wanda Visión, Les Productions Balthazar) que va ser seleccionada a la Quinzaine de Réalisateurs i, el 2014, el seu film Hermosa juventud, una producció de Fresdeval Films, Wanda Vision i Les productions Balthazar, va competir a la secció oficial Un certain regard.

Enguany més de 80 empreses catalanes asssitiran al Marché du Film, la fira de cinema que es realitza en paral·lel al festival i que constitueix la cara més industrial del certamen festival. Catalan Films & TV hi serà present al Palais des Festivals al stand número 23.02 (Palais Level 01), a disposició de tots els professionals catalans. 

En el marc del Marché du Film 10 títols catalans es projectaran davant compradors internacionals: Ana de día d'Andrea Jaurrieta (No hay banda, Andrea Jaurrieta PC, Pomme Hurlante Films),  Les distàncies d'Elena Trapé, Kilian Jornet de Josep Serra, Sébastien Montaz-Rosset, Mi querida cofradía de Marta Díaz, Petra  de Jaime Rosales, Framed de Marc Carreté (Craetures of the Dark), Casa de sudor y lágrimas de Sonia Escolano (Assallam Films, Sudor y Lágrimas Films), Hayati (Ma Vie) de Liliana Torres i Sofi Escudé (Boogaloo Films, Escándalo Films, Televisió de Catalunya, France Television, Movistar +, Films d'Ici, Al Jazeera, Les Films d'Ici Méditerranée),  Memorias de un hombre en pijama de Carlos Fernández de Vigo (Dream Team Concept, Lady Bug Films, Hampa Studio) i Mi obra maestra de Gaston Duprat (Mediapro, Televisión Abierta, Arco Libre).

També trobem presència catalana a la secció Goes to Cannes del mercat on els festivals més prestigiosos presenten una selecció de treballs work in progress en cerca de distribuïdors o sales agents. El llargmetratge dirigir per Sonia Escolano,  Casa de sudor y lágrimas ha estat seleccionat per la plataforma Frontières, una presentació conjunta del Fantasia International Film Festival i el Marché du Film - Festival de Cannes, a Frontières platform in Cannes- Buyers Showcase. Mentre que el projecte de Natalia Cabral i Oriol Estrada, Miriam miente (Mallerich Films Paco Poch, Faula Films) que va ser un dels projectes que va participar a la secció d'indústria Guadalajara Construye del passat Festival de Guadalajara, va ser seleccionat per participar a la secció Guadalajara Goes to Cannes per presentar-se al Marché du Film.  

Els curts catalans també seran presents a Cannes, a l'espai del mercat dedicada al curtmetratge, el Short Film Corner,  punt de trobada de la indústria del curtmetratge. El programa de Catalan Films & TV per a la internacionalització del curtmetratge català, el ShortCat 2018, serà accessible als compradors i distribuïdors internacionals al costat d'altres 12 produccions catalanes. 

Finalment, cal destacar dos esdeveniments protagonitztats per produccions catalanes que tindran lloc en el marc del mercat. Per una banda,  Bridging the Dragon, Sino European Networking Party on l'associació Bridging the Dragon i el Marché du Film amb la col.laboració de la Catalunya Film Commission presenten al director Oriol Paulo, director del film Contratiempo, tot un èxit a la box office xinesa. Per una altra banda, el projecte català The Fireflies de Tongpong Chantarangkul co-produït per 15-L Films i Triton Filmco, ha estat seleccionat al Thai Pitch.

Consulta el line-up de Catalan Films & Tv @ Festival de Cannes / Marché du Film

Mercats

França - Cannes

09/05/2018 - 21/05/2018

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

08/05/2018 - 19/05/2018

França - Cannes

09/05/2018 - 19/05/2018

Busques una Notícia?