Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència catalana a Abycine

En festivals

El festival Abycine que celebrarà la seva 21 edició entre el 24 i 30 d'octubre a Albacete ha avançat part de la seva selecció. 

La hija de un ladrón, de Belén Funes (Oberon Cinematogràfica, BTEAM Prods) que participa a la secció oficial Abycine Indie, inaugurarà el festival mentre que El hoyo, de Galder Gaztelu-Urrutia (Mr Miyagi Films, Basque Films) clausurarà el certamen. A més, La inocència de Lucia Alemany (Un Capricho de Producciones, Turanga Films, Lagarto Films) també competirà a la secció oficial.

Per la seva banda, a la secció dedicada al curtmertage, Abycine Cortos, han estat seleccionats 9 curtmetratges catalans: 16 decembro (Ringo media, Zombriza Films), Tahrib de Gerard Vidal (Escac Films), La mugre de Pau Bosch i Berta Galvany (Universitat Pompeu Fabra), Suc de síndria d'Irene Moray (Distinto Films), Restos de cosas, Sin pausa de José Cachón (Escac Films),  Sòl de Claudia Munuera, Adalamadrina de Carlota Oms (Escas FIlms), Distancies de Pablo Carpal.

La secció Work in Progress del Festival està dedicada a les pel·lícules que estan en fase de post-producció, hi ha quatre projectes catalans seleccionats, La ofrenda, de Ventura Duran (Nanouk Films, Fasten Films, Suica Films, Bord Cadre Films) i ¿Qué hicimos mal?, de Liliana Torres (Miss Wasabi Films, Televisión de Galicia, Televisión Española, Avalon, Matriuska, D-Raíz), El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco i Pedra Pàtria, de Macià Florit Campins.

Paral.lelament, el festival celebra la IV Edició d' Abycine Lanza, el mercat audiovisual que impulsa projectes en desenvolupament i postproducció. Els següents projectes catalans en desenvolupament han estat seleccionats a l'Abycine Foro:

  • Creatura, d'Elena Martín Gimeno (Lastor Media). 
  • Dúo, de Meritxell Colell (Polas Star Films, Paraiso Production, Transilvania Films, Manufactura de películas). 
  • La Singla, de Paloma Zapata (La Fábrica Naranja).
  • Los tortuga, de Belén Funes (Oberon Media). 
  • Rapsodia sueca, de Fran Ruvira (Intropía Media, Les Films d'Ici). 
  • Un hombre solo, d'Alejandro Marzoa (Boogaloo Films). 
  • Nina, d'Andrea Jaurrieta (Andrea Jaurrieta, Lassai Films). 
  • Nacer por nacer, de Pablo García Pérez de Lara (Falca Visual S.L.).
  • Algo parecido a la felicidad, d'Àlvaro Gago (Ringo Media).
  • Armugan, de Jo Sol (Shakimetta Produccions, La Bendita Produce). 

A més, el certamen ha convidat projectes fora de competició i entre ells trobem un de català: Un blues para Teherán, de Javier Tolentino (Eddie Saeta). 

Per la seva banda, Talentos Lanza, la secció que acull produccions que han passat per Abycine Lanza en anteriors edicions, trobem tres produccions catalanes:  7 raons per fugir, d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras (Compacto, No hay banda, Producciones del Interior AIE), El cuarto reino, d'Adán Aliaga i Àlex Lora (Jaibo Films, Àlex Lora PC, Isa Feliu PC) i Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Avalon).

Mercats

Espanya - Albacete

24/10/2019 - 30/10/2019

Sector: Documentals, Ficció

Festivals

Espanya - Albacete

24/10/2019 - 30/10/2019

Busques una Notícia?