Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència catalana al REC - Festival internacional de cinema de Tarragona

En festivals

El festival se celebra del 4 al 10 de desembre a la capital tarragonina.

El REC – Festival internacional de cinema de Tarragona programa un tríptic de pel·lícules que retraten les circumstàncies socials i polítiques que ens han portat a la nostra situació política actual. Amb la celebració del 50è aniversari del migmetratge No compteu amb els dits es ret homenatge al seu director Pere Portabella que el va presentar al 1967. El curtmetratge inaugurarà el festival. També es podran veure els seus altres films Informe General i Informe General II (Films 59), dins la secció My First Time, que expliquen la situació política a Espanya, des de la transició democràtica al 15M. Completa el tríptic la producció catalana Histeria de España dirigida per Kikol Grau.

El festival també programa films catalans en format vermut. Les projeccions es porten a terme a les 12h del migdia i l’entrada inclou un vermut. Es podran degustar Tierra Firme de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Visit Films) i Estiu 1993 de Carla Simón (Inicia Films, Avalon PC). Aquesta última també participarà a lsa secció MiniREC dedicada al públic familiar, juntament amb La vida lliure de Marc Recha (Turkana Films, Antaviana Films).

Paral·lelament al festival ha organitzat el cicle Women on Fire on s’han pogut veure la producció catalana Júlia ist d’Elena Martín (Lastor Media, Antaviana Films, UPF).

El festival dona cabuda a realitzadors i realitzadores locals en la secció Autors de Tarragona. Es podran veure els següents curtmetratges: The Falling Woman d’Alberto Pérez-Mora i Marta Arjona, Zerrauts de Ramón Hernández, X de Raquel Choy i Novembre 2017 d’Arnau Artigas, Toni Mazuelos, Laia Mestre, Bárbara Ortiz, Hugo Royo, Edu Rull i Eric Villagrassa.

A més, en la secció Primer Test, on diferents projectes en fase de rought cut rebran assessorament per part d’experts internacionals, compta amb la presència de quatre produccions catalanes:

  • Occidente dirigida per Jorge Acebo Canedo (El Dedo en el Ojo)
  • Trinta Lumes dirigida per Diana Toucedo
  • Figuras dirigida per Eugenio Canevari
  • Les Perseides dirigida per Alberto Dexeus & Ànnia Gabarró (Boogaloo Films)

Catalan Films & TV atorgarà el premi Cinemart per al millor projecte català presentat i que consisteix en una acreditació gratuïta per assitir al mercat de coproducció Cinemart que es celebra del 24 de gener al 4 de febrer en el marc del Festival de Rotterdam. A més, un any més, Catalan Films & TV col·labora en la organització de reunions one-to-one entre professionals catalans i experts europeus presents al festival.

 

 

Festivals

Catalunya - Tarragona

04/12/2017 - 10/12/2017

Busques una Notícia?