Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència de documentals catalans als festivals Idfa, Doclisboa, Dok Leipzig i Jihlava

En festivals

11 produccions catalanes han estat seleccionades en diversos festivals internacionals dedicats al documental.

 

IDFA (15-26 de novembre, Amsterdam), punt de la trobada de la indústria del documental, ha avançat part d ela seva programació que inclou la selecció de dues produccions catalanes a la secció Competition for Student Documentary, que mostra una selecció de films d'escoles. Es tracta de dos treballs del Master de Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): el llargmetratge Lo que dirán de Nila Núñez i La ciutat interior d'Iso Luengo, Jorge Moneo Quintana i Andrea Ballesteros.

El festival Doclisboa, que es celebra del 19 al 29 d'octubre a Lisboa, ha seleccionat els curtmetratges documentals Horta de Pilar Palomero i Manel viu a Sarajevo de Manel Raga per participar a la secció International Competition. A més, en la secció Cinema of Urgency es projectarà Nostalgias por causas perdidas: reflexiones sobre Venezuela, d'Andres Duque que inclou extractes de les les obres Primeros SintomasAssaig final per utopia i Color perro que huye

També trobem presència catalana al festival alemany de documental i animació Dok Leipzig (30 d'octubre - 5 de novembre) i al seu mercat de coproducció Dok Co-pro Market. Els curtmetratges Memory of the land de Samira Badran i Mot de Passe: Fajara de Séverine Sajous i Patricia Sánchez Mora competiran a la secció International competition Short Film. També es projectarà a la secció International Programme, el llargmetrtage documental Al otro lado del muro de Pau Ortiz que continua el seu recorregut per festivals internacionals.  A més, el curtmetratge d'animació Morning Cowboy de Fernando Pomares (Travelogue Studio,) que forma part del programa Shortcat 2017, ha estat seleccionat per participar a la secció Escaping Realities. Per últim, el projecte de la companyia Boogaloo Films, Tolyatti Adrift de Laura Sisteró, recentment premiat com a millor projecte al Foro Lau Haizetara, és un dels projectes escollits al mercat de co-producció Dok Co-Pro Market. 

Finalment, el curtmetratge dirigit per Adrian Onco, N 34º 20’ 18” E 12º 42’ 05”  participarà a la secció Fascinations del Jihlava International Documentary Film Festival que té lloc a la República Txeca del 24 al 29 d'octubre. 

 

Festivals

Portugal - Lisboa

19/10/2017 - 29/10/2017

República Txeca - Jihlava

24/10/2017 - 29/10/2017

Països Baixos - Amsterdam

15/11/2017 - 26/11/2017

Enllaç Relacionat amb la Notícia

Busques una Notícia?