Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Sis produccions catalanes seleccionades al festival de Sevilla

En festivals

El festival arrenca el proper 6 de novembre

A la Secció Oficial del Festival de Cine Europeo de Sevilla es podrà veure el documental El año del descubrimiento de Luis López Carrasco (LaCima Producciones, Alina Film, Magnetica Creative Lab, Cromagnon Producciones) que exposa la problemàtica social a Cartagena l’any 1992 amb els Jocs Olímpics coincidint amb l’Exposició Universal del 92 a Sevilla. El documental del jove murcià Luis López Carrasco realitzarà la seva premiere a nivell nacional després del seu pas per festivals internacionals com Cinema du Réel, Jeonju International Film Festival,  Festival du Cinema Espagnol de Toulouse – Cinespaña o l’International Film Festival de Rotterdam.

Paral·lelament, a la Secció de Las nuevas olas -que es caracteritza per ser una finestra de descobriment per aquells treballs més originals, tant de joves com de veterans- s'estrenarà mundialment Pa’trás, ni pa’tomar impulso de Lupe Pérez García (Imposible Films) que mostra el camí que la protagonista, Carmen Mesa, ballarina de flamenc, emprèn cap a Buenos Aires per complir el seu somni que és ser ballarina de flamenc professionalment. Per fer-ho haurà de deixar enrere amistats i familiars i per ella no serà gens fàcil.

A la secció dedicada a llargmetratges autoproduïts i amb una estètica trencadora, la Secció Revoluciones permanentes hi serà present Las cuatro esquinas y Madrid de Kikol Grau (Kikol Grau) que explica com va sorgir la història del punk, agafant el que es pot d’entre les deixalles, en el seu cas de YouTube i la cultura de masses.

D’altra banda, a la nova secció d’aquest any, Historias extraordinarias. Sección Oficial Special Screen es podrà veure el documental de Max Lemcke, Billy (Bruto Films) que dona veu tant a les víctimes de “Billy el Niño” com a polítics en actiu, policies, periodistes i advocats.

A la Secció Panorama andaluz cortometrajes torna a aparèixer Pilar Monsell, autora del documental Àfrica 815 (Proxemica) ja seleccionat aleshores al Festival de Cine Europeo de Sevilla i a altres festivals com L’Alternativa. Aquesta vegada, però, ho fa amb el curtmetratge Una revuelta sin imágenes de Pilar Monsell (Proxemica), on retrata els gestos d’una revolta oblidada, el motí del pa, liderada per dones a la ciutat de Còrdova l’any 1652.

Finalment, a la Secció Cine en família es projectarà El meu germà persegueix dinosaures de Stefano Cipani (Neo Art Producciones, Paco Cinematografica), pel·lícula premiada amb el Premi del Públic Jove en els Premis del Cinema Europeu que narra la història del Giacomo Mazzariol, un jove que va penjar un vídeo del seu germà amb síndrome de Down a Internet i es va fer viral. Explica el procés des que s’assabenta que tindrà un germà molt especial fins que s’adona del què significa el seu germà per a ell i la seva família.

 

Line up

Festivals

Espanya - Sevilla

06/11/2020 - 14/11/2020

Busques una Notícia?