Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català a la 49a edició del Festival de Sitges

En festivals

El festival ha avançat part de la seva programació

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, que es celebrarà del 7 al 16 d’octubre, ha presentat la seva programació en la que destaquen unes 25 produccions catalanes.

La pel·lícula dirigida per Miguel Angel Vivas, Inside (Nostromo Pictures) serà l’encarregada d’innaugurar la 49a edició del festival. Juntament amb el curtmetratge En tu Cabeza. Parte II: Milagros y Remedios de Borja Cobeaga (Gas Natural Fenosa, El Terrat)

A la secció Oficial Fantastic Competición es presentaran el thriller Pet de Carles Torrens (Magic Lanterrn, Revolver Picture Company) i Proyecto Lázaro de Mateo Gil (Arcadia Motion Pictures, Achaman Films AIE, Noodles Production, Scope Pictures). També els curts AMO d’Ález Gargot (Escac Films), Nuestra amiga la luna de Velasco Broca (Bravo Tangana Zulu, Terranova), Wolves d’Álvaro Rodríguez (Bande à part: El dedo en el ojo) i La Vuelta de Emilio Martínez-Borso (Neo Art produccions)

Tanmateix, a la secció Oficial Fantastic Special Screenings es podran veure: l’últim treball de J. A. Bayona, Un monstruo viene a verme (Películas La Trini, A Monster Calls AIE, Apaches Entertainment, Telecinco Cinema), i les pel·lícules El ataúd de cristal de Haritz Zubillaga (Life&Pictures, Basque Films), Hunger Diaries de Anuar Dos i Gabriel Rahnbani (Afilm International Film Workshops), Mine de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro (Roxbury, Mercurio Domina, Mine Canarias AIE, The Safran Company). A més, també es projectaran els curts: Lost Night in Barcelona dels estudiants dels Afilm International Film Workshops, Nen amagat de Pol Rodríguez (Igloo Films, Snoop Barcelona), Triunfo Sordo de Club Social Espai 3 (Fundació Salut Mental Catalunya) i Zona-84  de Lonan Garcia (BCN Freestyle Films).

A Noves Visions es projectaran La propera pell d’Isaki Lacuesta i Isa Campo (Corte y Confección de Películas, La Termita Films Bord Cadre Films, Sentido Films), premiada al Festival de Málaga y recientemente estrenada en el Festival Karlovy Vary. A més, el festival presentarà les operes primes: Vestigis de Ivan Morillo, Salvación de Denise Castro (Escac Films) i El cor del pi negre de Jaume Pujadas (Mallerich Films Paco Poch). Els curtmetratges que participen en aquesta secció són Mater Salvatoris de Marc Barceló (Escac Films) i Waste de Laura Sisteró y Alejo Levis (Petra Garmon).

Herederos de la bestia de David Pizarro i Diego López (Areavisual) formarà part de la secció Panorama i en Brigadoon han seleccionado Infección Zombi de Jacint Espuny (Kutrefacto Films, Morartis Films) i Songokumania: El big bang del manga d’Oriol Estrada (Mamonaku Films). Juntament amb el curt Cròniques de misteris de Sebastià d’Arbó i Vado Nonell.  

A més, dins el marc del festival, per segon any consecutiu es celebrarà l'esdeveniment de pitching Sitges Pitchbox. Organitzat per per la plataforma online Filmarket Hub, consisteix en la presentació de 7 projectes de llargmetratges  de terror, ciència ficció o fantàstic davant productors, distribuïdors i empreses del sector cinematogràfic. Enguany, gràcies a l'acord amb Catalan Films & TV, els dos millors projectes catalans inscrits en la convocatòria tindran l'oportunitat de participar al pitching de Blood Window, la secció de cinema fantàstic del mercat Ventana Sur on Catalan Films & Tv organitza cada any una delegació de productors catalans.   

 

Festivals
Notícies relacionades
Busques una Notícia?