Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

El cinema català triomfa a DocumentaMadrid 2019

En festivals

El festival va celebrar la seva 16a edició del 9 al passat 19 de maig. Cinc produccions catalanes han estat guardonades.

En la secció Competició Nacional de Llargmetatges El Cuarto Reino (The Fourth Kingdom) d'Àlex Lora i Adán Aliaga (Jaibo Films, Àlex Lora PC, Isa Feliu PC) va rebre el Premi del Jurat. A més, la producció també va ser guardonada amb el premi Filmin, que està destinat a assessorar i rebre suport de l'equip Filmin durant l'estrena a la plataforma.

El documental d'Enric Ribes, GreyKey (Inicia Films, Häns, Marvin & Wayne) que participava en la Competició Nacional de Curtmetratges va rebre el Premi del Jurat d’aquesta secció. 

D'altra banda el film Teatre de guerra de Lola Arias (Gema Films, BWP, Sutor Kolonko, Sake Argentina, SWR/ARTE, Ramonda INK) va rebre el Premi Movistar+ al Millor Llargmetratge Documental Iberoamericà, un premi escollit per la cadena Movistar+ segons els valors artístics i de producció de la pel·lícula.

La producció Idrissa, crònica d'una mort qualsevol de Xavier Artigas i Xapo Ortega (Metromuster, Polar Star Films)va rebre el Premi Screenly, que consisteix en un servei d'assessoria i acompanyament integral en el qual es defineix l'estratègia de distribució i comunicació del film, l'anàlisi del públic i comunitats relacionades així com el calendari òptim per la seva execució.

Finalment, Pedra Pàtria de Macià Florit Campins (Elsabeth Produccions, La Perifèrica) va guanyar el premi Corte Final, un espai que té com a finalitat donar suport a projectes independents de llargmetratge documental, pel·lícules en un estat avançat de muntatge o de postproducció, afavorint la creació de xarxes col·laboratives entre els professionals assistents.

Festivals

Espanya - Madrid

09/05/2019 - 19/05/2019

Notícies relacionades
Busques una Notícia?