Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Gran presència catalana al Festival d'Edimburg

En festivals

Enguany Espanya és el país focus del festival

L'Edinburgh International Film Festival que es celebra del  19 al 30 de Juny ha anunciat la seva programació que inclou 14 produccions catalanes.

En la secció Focus on Spain, una selecció del nou cinema espanyol realitzat per alguns dels directors més prometedors del país, han estat seleccionades Jaulas de Nicolás Pacheco (A Contracorriente Films, Suroeste Films, Spal Films) el llargmetratge H0us3 de Manolo Munguia (Ghostdog, Cinema Republic) i l'últim documental de León Siminani Apuntes para una película de atracos (Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas, Avalon).

En la retrospectiva que celebra el cinema espanyol modern a través d'un repàs de la darrera dècada del cinema espanyol es mostraran sis produccions catalanes: Birdboy de Pedro Rivero i Alberto Vázquez (Postoma Studio, Abrakam Estudio, Cinemar Films, Uniko, Marvin & Wayne), les obres de Pablo Berger Abracadabra (Arcadia Motion Pictures, Noodles Production, Pegaso Pictures, Perséfone Films AIE) i Blancanieves (Arcadia Motion Pictures, Noodles Production, Nix Films, Sisifo Films AIE, The Kraken Films AIE), Cronocrims de Nacho Vigalondo (Zip Films, KV Entertainment, Fine Productions), La novia de Paula Ortiz (Get in the Picture Productions, Aragón Televisión, Cine Chromatix KG) i la producció de Carla Simón Estiu 1993 (Inicia Films, Avalon).

D'altra banda, el festival presentarà una retrospectiva a la trajectòria de la directora Icíar Bollaín. La producció catalana que es projectarà és Katmandú. Un espejo en el cielo (Media Films, Es.docu) un llargmetratge biogràfic del 2011.

En la secció Shorts from Galicia, una selecció de pel·lícules realitzades a Galícia guardonades i projectades en els festivals de cinema més prestigiosos del món, hi participarà el curtmetratge d'Àlvaro Gago Matria (Ringo Media, Sombriza Films).

Pel que fa a la secció Spotlight on Contemporary Spanish Short Films, una selecció de pel·lícules amb un fort compromís polític i social,  tres produccions catalanes hi participaran. Aquestes són La mala fe d'Eva, Elena i Marina Pauné (Alhena Production), el curtmetratge documental d'Enric Ribes Greykey (Inicia Films, Häns) i Vaca de Marta Bayarri (Momotrup Films), que forma part del Shortcat 2019.

A més dels films programats, en el seu apartat EIFF Industry, el certamen escocès celebrarà l'Spanish / UK Industry Focus una trobada entre productors espanyols i britànics dilluns 24 i dimarts 25 de juny de 2019. S'organitzaran reunions de treball one-to-one, dinars de networking, una Spanish reception per celebrar la participació espanyola com a país Focus, a més d'activitats paral.leles de diferent format. Dels 8 productors seleccionats s'hi troben dos representants catalans, de les productores Filmax i Massa D'Or Produccions respectivament. 

Més informació sobre la programació del festival d'Edimburg 2019 en aquest enllaç.

 

Festivals

Regne Unit - Edinburgh

19/06/2019 - 30/06/2019

Busques una Notícia?