Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Guadalajara i Miami, darrers aparadors internacionals per al cinema català

En festivals

'Los Pasos Dobles' s'enduu el Premi Especial del Jurat al FICG

Les cintes de producció catalana mantenen la seva presència en els principals certàmens d'arreu del món. Fins a 11 títols de producció catalana s’han pogut veure al Festival Internacional de Cine en Guadalajara , que s’ha celebrat del 2 al 10 de març.

La competició oficial ha comptat amb els llargmetratges de Ventura Pons, Any de Gràcia , i Isaki Lacuesta, Los pasos dobles , que s'ha endut el premi especial del Jurat. Dins de l’apartat documental s’ha programat Mercado de futuros de Mercedes Álvarez i a curtmetratge, Alto sauce , Leyenda , El somriure amagat i Odysseu’s Gambit , aquests dos últims també seleccionats a Sundance.    

A més, Memoria de mis putas tristes , dirigida per Henning Carlsen, amb producció de Zip Films, ha merescut una gala especial dins del festival. Altres títols fora de competició han estat El cuaderno de barro , d’Isaki Lacuesta; Puzzled Love , obra de diversos autors sorgits de la factoria Escándalo Films i La tropa de trapo, programada a la secció infantil.  

Per la seva banda, el Miami International Film Festival s’ha decantat per la producció més romàntica del cinema català amb la presència de Lo contrario al amor , dirigida per Vicente Villanueva, i El sexo de los ángeles de Xavier Villaverde, títol dins de la competició Knight Ibero-american.

Mercats

Mèxic - Guadalajara

02/03/2012 - 08/03/2012

Festivals

Mèxic - Guadalajara

02/03/2012 - 10/03/2012

Estats Units - Miami

02/03/2012 - 11/03/2012

Notícies relacionades
Busques una Notícia?