Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

'Josep' seleccionat a la secció oficial del Festival de Cannes i 'Forastera' a la Semaine de la Critique

En festivals

A causa de la pandèmia, el certamen no es celebrarà però els films gaudiran del segell del festival.

La 73a edició del Festival de Cannes, cancel.lada com a conseqüència de la crisi sanitària, ha anunciat la selecció de films que gaudiran del segell del festival en la seva trajectòria per festivals.

El llargmetratge d'animació Josep, opera prima del director i dibuixant Aurel, una coproducció entre la productora catalana Inmagic TV i la francesa Les Films d'Ici Méditerranée, era un dels 56 llargmertages que formaven part de l'edició d'enguany. El film, que compta amb les veus de Sergi López i Sílvia Pérez Cruz, es centra en la figura del dibuixant català i combatent antifranquista Josep Bartolí, exiliat a França durant la dictadura franquista, i el seu pas pels camps de concentracio del Sud del país.

Per la seva banda, la secció paral.lela Semaine de la Critique , dedicada a primeres obres, ha fet públic també el llistat de 5 llargmeratges i 10 curtmetratges seleccionats a la seva 59 edició, als quals donarà suport actiu en els propers mesos. Forastera, dirigit per Lucía Aleñar (Distinto Films, La perifèrica produccions) és un dels curts seleccionats i, en consequència, rebrà el segell Semaine de la Critique 2020. A més, es projectarà a la Cinémathèque francesa (17-18 d'octubre), a la Czech Cinematheque (21 de novembre) i a Nova York, en col.laboració amb Kinescope (al primer trimestre 2021), a més d'estar disponible a la plataforma professional Festival Scope Pro, del 19 al 25 d'octubre, i del 22 al 25 d'octubre a la mateixa plataforma per al públic general. 

Mercats

França - Cannes

22/06/2020 - 26/06/2020

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

12/05/2020 - 23/05/2020

França - Cannes

13/05/2020 - 21/05/2020

Busques una Notícia?