Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Nova edició del Festival del Cinema Català a Escòcia

En festivals

CinemaAttic, la plataforma per al cinema espanyol, ibèric i llatinoamericà a Escòcia, ha anunciat una nova edició de l’ SCAT (Scotland Catalan Film Festival) i el cinema català es farà notar del 2 al 5 de novembre a Glasgow i del 13 al 18 del mateix mes a Edimburg, deu dies de celebració de la cultura catalana. L’SCAT continua mantenint la seva multiculturalitat amb esdeveniments i activitats paral·leles al cinema i la novetat d’aquest any és que la música, la poesia, la performance  i la gastronomia també formaran part del festival.


El cinema català estarà present amb diversos títols. En la secció de pel·lícules es projectaran les següents produccions:

  • Lo que dirán de Nila Núñez Urgell (UAB- Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu) 
  • Júlia Ist de Elena Martín (Lastor Media, Universitat Pompeu Fabra, Antaviana Films) 
  • Estiu 1993 de Carla Simón (Inicia Films, Avalon) 
  • La Chana de Lucija Stojevic (Noon Films, Bless Bless Productions)
  • Yo la Busco de Sara Gutiérrez (Nanouk Films)
  • Tierra Firme de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Vennerfilm, La Panda Productions) 

Pel que fa a la secció de shorts, més de 10 produccions catalanes es visualitzaran: 

D’altra banda, el festival ha inclòs una secció de 3 masterclasses que seran impartides per Belén Funes, Ventura Durall, Laura Ferrés, Pol Rebaque i Laia Ricart a l’Escola d’Art d’Edimburg i a la Universitat de Glasgow. 

Entre tots els esdeveniments rellevants, l’SCAT presentarà al Glasgow Film Theatre un programa especial sota el nom: ‘Arxiu, Documental i Propaganda durant la Guerra Civil Espanyola’, agrupant clàssics de la Filmoteca de Catalunya amb títols de la col·lecció del British Film Institute Archive i la National Libraries of Scotland Moving Image Archive.


A causa del creixement del festival any rere any i com a una de les mostres més representatives del cinema català a l’exterior, aquesta edició l’SCAT inclou col·laboracions especials amb la Filmoteca de Catalunya, el D’A Film Festival o el Festival de Sitges


Més informació
Visualitza aquí el tràiler de SCAT 2018

Festivals

Regne Unit - Edinburgh, Glasgow

02/11/2018 - 18/11/2018

Busques una Notícia?