Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència catalana al Festival de Málaga

En festivals

Més de trenta produccions catalanes seran presents al festival

La 20ena edició del Festival de Málaga. Cine Español, que aquest any se celebra del 17 al 26 de març i que presenta canvis amb la introducció de pel·lícules llatinoamericanes a la seva programació, inclou 36 produccions catalanes. 

A la secció oficial de llargmetratge de ficció han estat seleccionades 3 pel·lícules catalanes. Estiu 1993 de Carla Simón (Incia Films, Avalon PC), recentment premiada a Berlin, Brava de Roser Aguilar (Setmàgic Audiovisual, Televisió de Catalunya, Iberrota Films, TV On) i Nieve Negra de Martín Hodara (A Contracorriente).

A la secció oficial de llargmetratges documentals trobarem Al otro lado del muro de Pau Ortiz (Intactes, Bambú Audiovisual), Desde que bailas d’Álvaro Torrelli i Beatriz Osorno (ESCAC Films) i La Chana de Lucija Stojevic (Noon  Films, Bless Bless Productions).

A la secció competitiva Zonazine s’estrenarà l’opera prima d’Elena Martín, Júlia Ist (Lastor Media, Antaviana Films, UPF) i es projectaran Blu Rai de Pedro B. Abrey (ESCAC Films) i No quiero perderte nunca d’Alejo Levis (Life & Pictures)

A Estrenos especiales es projectaran la TV movies catalana: La llum d’Elna de Sílvia Quer (Distinto Films, Televisió de Catalunya, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse, Televisión Española) i el llargmetratge Mil coses que faria per tu de Dídac Cervera (Norbert Llaràs, Alhena Production).

El curtmetratge català també és present al festival amb un total de 13 produccions. Cavalls morts de Marc Riba i Anna Solanas (I+G Stop Motion) i Waste d’Alejo Levis i Laura Sisteró (Petra Garmon), que formen part del programa ShortCat 2017, han estat seleccionats a la secció oficial. Juntament amb Extraños en la carretera de Carlos Solano (Be Sweet Films, Cornelius Films), Laborable d’Alejandro Marín (ESCAC Films), L’home llop de Lluís Sellarés (ESCAC Films), Néboa de Claudia Costafreda (ESCAC Films), Our friendo the moon de Velasco Broca (Terranova, Bravo Tango Zulu) i Roger d’Arnau Gòdia, Sara Esteban, Íngrid Masarnau, Martí Montañola i Sonia Cendón (ECIB Escola de Cinema de Barcelona, 2mentes Films). Finalment, el curtmetratge Timecode de Juanjo Giménez (Nadir Films, ECIR) formarà part de la secció oficial fora de competició.

Per una altra banda, quatre curts catalans participaran a la secció oficial de curtmetratge documental: Dos sueños después de Pilar Monsell (Proxémica), La Fuga de los 45 de Cristina Caamaño (Máster en Documental Creativo – UAB), Luis & I de Daniel Resines, Roger Gómez (El Cangrejo) i No es tan fría Siberia de Isabel Coixet (Paramount Channel, Miss Wasabi Films).

A Afirmando los derechos de la mujer es presentarà Temps d’écoute de Pol Penas (Mamma Team Productions) i Free (Hadijatou contra el estado) de Lala Gomá (Ikiru Films, Wonka Films). El ataúd de cristal de Haritz Subillaga (Life & Pictures, Basque Films) formarà part del Focus Sitges i Todo sobre el asado de Mariano Cohn i Gastón Duprat (Aleph Media S.A, A Contracorriente Films) s’enmarcarà en el Gastroweekend.

El festival presenta una selecció de les produccions més destacades de l’any, Cosecha del año, on s’inclouen Un monstruo viene a verme de J.A Bayona (Películas La Trini, A monster calls A.I.E, Apaches Entertainment, Telecinco Cinema) i La propera pell de Isaki Lacuesta i Isa Campo (Corte y Confección, La Termina Films, Bord Cadre Films, Sentido Films). Aquesta última també formarà part de la programació educativa juntament amb No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas de Maria Ripoll (Zeta Cinema) i Proyecto Lázaro de Mateo Gil (Arcadia Motion Pictures, Achaman Films A.I.E, Noodles Production i Scope Pictures).

Finalment dins de Homenajes es projectaran els films catalans A perfect day de Fernando León de Aranoa (Mediapro, Reposado Producciones Cinematográficas), La teta asustada de Clauda Llosa (Oberon Cinemtogràfica, Vela Producciones, Wanda Vision), Nadie quiere la noche d’Isabel Coixet (Neo Art Producciones, Mediapro, Ariane&Garoé, Noodles Production, One More Movie) i No llores, vuela també de Claudia Llosa (Arcadia Motion Pictures, Cry Fly Productions INC, Manitoba AIE, Noodles Production, Wanda Vision).

Festivals

Espanya - Màlaga

17/03/2017 - 26/03/2017

Notícies relacionades
Busques una Notícia?