Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

La presència catalana a la 55a edició del FICX

En festivals

Un total de 21 produccions representen a Catalunya enguany

La presència catalana a la 55a edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón suma en total 21 produccions. 

A la secció oficial trobem els llargmetratges La vida lliure (Turkana Films) de Marc Recha i Nadie nos mira (Miss  Wasabi, Travesia Producciones, Taiga Films, MadLove Film Factory, Cepa Audiovisual, Aleph Motion Pictures, La Panda, Perdomo Productions, Epicentre Films) de Julia Solomonoff, i els curtmetratges El Domingo (Zeta Cinema, On Cinema) de Ramon Salazar i 72% (Euphoria Productions) de Lluís Quílez. 

Lo que dirán de Nila Núñez Urgell és la representant catalana a la Competición Internacional Rellumes. També tenim representació en animació: a la categoria AnimaFICX participa Si no soy no puedo ser (PDA Films) de Mario Torrecillas. 

A la secció Esbilla es projectaran Casa de nadie (Boogaloo, Open society foundations, CCCB) d’Ingrid Guardiola i El equipo de mi barrio (Boogaloo) de Rafa de los Arcos, i a la secció Llendes, Moctezuma-Grau. Descendencia mortal de Kikol Grau, Quiero lo eterno (Boogaloo) de Miguel Ángel Blanca i Improvisaciones de una ardilla (Tabakalera Donosti, Estudi DELA) de Virginia García del Pino.

Carla Simón té aquest any dedicada una secció que repassa la seva trajectòria. Es podran veure les catalanes Las pequeñas cosas (Inicia films, London Film School), Llacunes (Inicia films) i Estiu 1993 (Inicia Films, Avalon), entre d’altres.

A més a més, dues pel·lícules d’Isabel Coixet, No és tan freda Sibèria (Miss Wasabi, Paramount Pictures) i Cosas que nunca te dije (Eddie Saeta, Carbo Films) formaran part dels Pases Especiales.

Els curtmetratges també són protagonistes. A la secció SGAE en corto: directoras de hoy trobem Adam Peiper (Lasdelcine, Hugo Serra, Dos de Catorce, Diestro, La última chica) de Mónica Mateo i Las reglas del subjuntivo de Leticia Torres, i a la secció Noches del corto español trobem La inútil (Miss Wasabi) de Belén Funes, Les bones nenes (Sergi Moreno, Tono Folguera) de Clara Roquet i El andar del borracho (ESCAC Films) de Pol Armengol.

Busques una Notícia?