Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Setze produccions catalanes a la programació del Festival de San Sebastián

En festivals

'Un día perfecte per volar' de Marc Recha, 'Truman' de Cesc Gay i 'El rey de la Habana' d'Agustí Villaronga participaran a la secció oficial

El Festival de San Sebastián, que celebra la seva 63a edició del 18 al 26 de setembre de 2015, ha donat a conèixer tota la seva programació, dins la qual hi trobem 16 produccions catalanes.
 
Enguany la presència de cinema català és rellevant amb tres títols a la secció oficial on es projectaran els últims treballs de Marc Recha, Un dia perfecte per volar (Batabat), Cesc Gay, Truman (Imposible Films, BD Cine) i Agustí Villaronga, El Rey de la Habana (Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas, Esencia Films). A més, el documental  No estamos solos, de Pere Joan Ventura (Pere Portabella-Films 59, Asuntos y Cuestiones varias) es podrà veure a projeccions especials.
 
A Zabaltegi, secció no competitiva oberta a les propostes cinematogràfiques més variades i sorprenents de l’any, tindrà lloc la première de  La Novia de Paula Ortiz (Get in the Pictures, Aragón Televisión, Mantar Films). A la mateixa secció també es projectarà el documental d'animació i òpera prima d’Àlex Guimerà i Juan Pajares, Un día vi 10.000 elefantes (Several Studio, TVC, TVE).

D'altra banda, Paula, d'Eugenio Canevari  (El dedo en el Ojo, Mamá Hungara, Primerísimo Primer Plano) ha estat seleccionat per participar a  la secció Nuevos Directores, competició internacional de primers o segons llargmetratges, inèdits i de producció recent.

A la secció Horizontes Latinos, una selecció de llargmetratges de l’any, produïts total o parcialment a Amèrica Llatina i dirigits per cineastes d’origen llatí, trobem el documental El Botón de Nácar, de Patricio Guzmán (Atacama Production, Valdivia Film, Mediapro, France 3 Cinema) que va tenir la seva première mundial al Festival de Berlín (Ós de Plata al Millor Guió).

En col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Berlin i el Basque Culinary Center, la secció Culinary Zinema serà innaugurada amb Campo a través. Mugaritz, Intuyendo un Camino, de Pep Gatell (La Fura dels Baus). A la mateixa secció, que busca la unió del cinema, la gastronomia i altres activitats relacionades amb l'alimentació, també competiran dos títols catalans més: Snacks, Bocados de una Revolución, de Cristina Jolonch i Verónica Escuer (Implementia Films) i The Perfect Protein, de Caterina Barjau i Rafael Jorge Martínez (Boogaloo Films).

D'entre les onze produccions de la secció no competitiva Made in Spain, destaquen tres produccions catalanes: El Camí més Llarg per Tornar a Casa, de Sergi Pérez (Niu d'Indi, No Hay Banda SL), Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, de Javier Fesser (Zeta Cinema) i Requisits per a ser una persona normal, de Leticia Dolera (Corte y Confección de Películas, El Estómago de la Vaca).

Pel que fa als curtmetratges d'escoles de cinema, el XIV Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine, que se celebra del 22 al 25 de setembre en el marc del 63è Festival de San Sebastián, compta amb la presència del curtmetratge Dona i Ocell, de Nicolás Gutiérrez Wenhammar (Bande à Part: Escola de Cinema, El Dedo en el Ojo).

Finalment, a la secció de cinema d'aventura i esports d'acció Savage Cinema, s'hi projectarà Panaroma, de John Herranz Hernández (Namuss Films).

Per últim, cal mencionar que enguany, en el marc del IV Fòrum de Co-Producció Europa-Amèrica Llatina, Catalan Films & TV i PROA organitzen una taula rodona dedicada a La distribució del cinema europeu fora de les seves fronteres. La jornada tindrà lloc el dimarts 22 de setembre de 10:00 a 11:30 al Museu San Telmo. Per a més informació, consultar l'Agenda profesional

 

Festivals

Espanya - San Sebastián

18/09/2015 - 26/09/2015

Notícies relacionades
Busques una Notícia?