Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Produccions catalanes al Festival de San Sebastián 2019

En festivals

El certamen es celebrarà del 20 al 28 de setembre

El Festival de San Sebastian (20-28 de setembre) inclou més d'una vintena de produccions catalanes a la seva programació.

A la Secció Oficial s’estrenarà l'opera prima de Belén Funes, La hija de un ladrón (Oberon Cinematogràfica, BTEAM Prods).

Per la seva banda, a la secció Nuevos Directores ha estat seleccionada l’opera prima de Lucía Alemany La innocència (Un Capricho de Producciones, Turanga Films, Lagarto Films). Mentre que la sèrie documental El fiscal, la presidenta i l'espia, dirigida per Justin Webster (JWP, Fasten Films, Gebruder Beetz) farà la seva estrena mundial a la secció  Zabaltegi-Tabakalera.

El llargmetratge Red avispa d'Olivier Assayas (Nostromo Pictures, Scope Pictures, CG Cinéma, RT Features) es projectarà després de l'entrega del premi a Penélope Cruz que rebrà el Premi Donosti, guardó honorífic del festival. 

A la secció Horizontes Latinos trobem la coproducció La bronca de Daniel Vega i Diego Vega (Escándalo Films, Maretazo Films) i en la secció Nest Film Students participarà Greata (Nàusea) de Gerard Gil i Jana Juberts (Universitat Pompeu Fabra). 

Pel que fa a la secció Culinary Zinema han estat seleccionades a participar Cocinar belleza de Sergio Priera (Ananda, Mediapro) i Huele a ti de Marc Vadillo, Marwan Sabri #NespressoTalents. 

Altrament, en la secció Made in Spain, una mostra del cinema espanyol de l'any, el Festival de San Sebastián ha seleccionat disset films, vuit dels quals són produccions catalanes: Superlópez  de Javier Ruiz Caldera (Zeta Cinema, Telecinco Cinema, La Gran Superproducción AIE), Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Avalon), la producció de Neus Ballús  El viatge de la Marta (El Kinògraf, Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Les Films Hatari)​, El cuarto reino (The Fourth Kingdom) d'Adán Aliaga i Álex Lora (Jaibo Films, Álex Lora PC, Isa Feliu PC), Em dic violeta de David Fernández de Castro i Marc Parramon (Polar Star Films, Mediapro), l'òpera prima de Marta Lallana i Ivet Castelo, Ojos negros (Nanouk Films), 7 raons per fugir d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras (Compacto, No hay banda, Producciones del Interior AIE) i, finalment, La filla d'algú de Marcel Alcántara, Júlia de Paz, Sara Fantova, Guillem Gallego, Celia Giraldo, Alejandro Marín, Valentín Moulias, Gerard Vidal Cortés, Pol Vidal, Enric Vilageliu i Carlos Villafaina (ESCAC Films).

D'altra banda, en la tercera edició del Glocal in Progress, l'activitat d'Indústria dirigida a pel·lícules en postproducció realitzades en qualsevol llengua europea excepte alemany, espanyol, francès, anglès, italià i rus, participarà la producció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, Les dues nits d'ahir (Benecé Produccions). 

Pel que fa al fòrum de coproducció de documentals Lau Haizetara dos projectes catalans han estat seleccionats: Magaluf Ghost Town de Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas (Boogalo Films, Little Big Story) i Robin Bank (o Manual per Expropiar Bancs) d'Anna Giralt Gris (Gusano Films). 

Cal destacar la selecció a la secció Velòdromo de la sèrie de Leticia Dolera Vida perfecta, produïda per Movistar +.

Més informació del Festival de San Sebastián 2019 a aquest enllaç

Es pot consultar el llibret aquí.

Mercats

Espanya - Sant Sebastià

24/09/2019 - 26/09/2019

Sector: Documentals

Espanya - Sant Sebastià

23/09/2019 - 25/09/2019

Sector: Ficció

Festivals

Espanya - San Sebastián

20/09/2019 - 28/09/2019

Notícies relacionades
Busques una Notícia?