Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Selecció catalana a la 24a edició de L'Alternativa (CCCB)

En festivals

Participen més de 30 produccions catalanes

La 24a edició de L’Alternativa, el festival de cinema independent del CCCB, que es celebrarà del 13 al 19 de novembre, comptarà amb 30 produccions catalanes.

A la secció oficial de curtmetratges trobem 25 cines por segundo, de Luis Macías.

Vuit curtmetratges catalans més estaran presents a la secció paral·lela Panorama. Es tracta d’Això no és un espectacle de patinatge de Martina Rogers Manzano, Celebració (Eudald Valdivieso Roca, Sara Onsins Masó) de Pau Cruanyes Garrell i  Gerard Vidal Barrena, Dos sueños después (Proxemica) de Pilar Monsell, Luis & I (Las películas del cangrejo) de Roger Gómez i Dani Resines, Estampes de Síria (Ojo x Ojo) d’Ona Planas, Identity parade  de Gerard Freixes Ribera, Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata de Dostopos i Sin título. Tercer movimiento de Julio Lamaña i Ricardo Perea. Dins de la mateixa secció paral·lela trobem el curt d’animació Tuning de Ferran Viura Salas, Gáspare Savio Lo Vacco, Juan Vásquez i Giovanni Aguilar.

Al Hall convida trobem el projecte A home in progress de Rafa Castañer, Laura Ginès i Pepon Meneses amb els seus curts A home in progress: the filmAnimated symphony, Cabinet of Animated Curiosities, Pirates!, The age of the jellyfish i Xcentric Alice, així com les produccions Out de Joan Antúnez, La fuga de los 45 de Cristina Caamaño, Area de descanso de Pilar Borrajo, Maria Bea, Alejandra Cabello i Andriev Mechowski, i Cabeza de orquídea de Violeta Blasco Caño, Germán Andrés López, Carlotta Napolitano, Angélica Sánchez Martínez i Claudia Zegarra, totes elles produïdes pel Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. També estaran presents Carisma y poder de Montse Pujol i Marc Montull, i Basilio Martín Patino. La décima carta de Virginia García del Pino.

Els films al Hall selecciona són I Had Been Sedulous To Take Note Of Shadows de Daniel Pitarch, Tempesta a les fonts d’una memòria de Rrose Present, i Animation Quartet #1 d’A home in progress i Victor Sastre.

Per últim, les produccions al Hall enfoca són Iris (Black Factory Cinema) de Liliana Díaz Castillo, Organizar lo (im)posible de Carme Gomila i Tonina Matamalas, Babylonia mon amour de Pierpaolo Verdecchi, We, the black (UAB - Màster de Documental Creatiu) de Maria Fernanda Borregales, Adrià Rodríguez, Ana Román, Juan Manuel Ruales i Marina Siero Sebastián Tapia, i Notes about Europe de Félix Pérez-Hita.

Paral·lelament a la celebració del festival, es celebra 8a Jornada de L'Alternativa Professionals, una trobada de professionals de totes les branques del cinema. Aquest any el títol és "El cinema com a creador d'identitat i imaginari". L'altra activitat de la trobada serà el Mentoring Projects que, organitzat conjuntament amb Catalan Films & TV, busca oportunitats de producció i distribució per a produccions de cinema independent. Els projectes catalans seleccionats han estat: 

 • Alguien nos mira d'Eugenio Canevari i Laura Tejada (Inicia Films)
 • Concepción d'Alam Raja (Amorós Producciones)
 • Del otro lado d'Iván Guarnizo (Gusano Films, Jorge Caballero)
 • El perdón de Ricardo Perea i Julio Lamaña (Juan Carlos Concha)
 • Entera de Christina Pitouli (Gusano Films)
 • Figuras d'Eugenio Canevari (Mamá Húngara Cine, Eugenio Canevari)
 • Huanchaca de Sergio Estrada (15-L. Films, Imago Audiovisual)
 • Los Hijos Vivancos de Mireia Graell (Ringo Media)
 • Mauerfall d'Eva Murgui Sánchez i Maria R. Colás (Batabat)
 • Peret de Paloma Zapata (La Fábrica Naranja, Cecília Ibáñez)
 • Recursos para descodificar d'Andrea Ballesteros i Beato
Mercats

Catalunya - Barcelona

13/11/2017 - 19/11/2017

Sector: Ficció

Busques una Notícia?