Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència catalana al Marché du Film de Cannes online

En mercats

Catalan Films &TV hi serà present amb un estand virtual

El Festival de Cannes cancel·lat a causa de la pandèmia mundial, ha apostat per reconvertir el Marché du Film, la fira de cinema paral·lela al certamen i cita anual ineludible per al sector cinematogràfic, en un esdeveniment online.  

El Marché du Film online que es celebrarà del 23 al 26 de juny, neix amb l'objectiu de donar suport a la indústria cinematogràfica i tractarà d’apropar-se a l'experiència viscuda a Cannes, oferint alternatives innovadores per facilitar i simplificar el networking entre els professionals. El mercat disposarà de diferents serveis com  estands virtuals online d’institucions i empreses, screenings online per a professionals, conferències i col·loquis online i servei de gestió de reunions one to one entre els acreditats.

Catalan Films & TV que cada any està present al Marché du Film amb un estand, enguany hi participa amb un pavelló virtual que servirà per visibilitzar la indústria audiovisual catalana, amb la presència també de la Catalunya Fim Commision i Europa Creativa Media Catalunya. A banda, també estaran representades les més de 50 empreses catalanes acreditades, i servirà de plataforma per anunciar noves iniciatives professionals estratègiques per al sector i promocionar les properes produccions catalanes en postproducció i en desenvolupament.

Catalan Films & TV organitza dues activitats en el marc del mercat online. Per una banda, l’Upcoming Catalan Films, un screening de mercat adreçat a la indústria internacional i que consisteix en la presentació d'11 títols de producció catalana que es troben en fase de postproducció. Nou dels títols ja compten amb agent de vendes: Sentimental de Cesc Gay, No matarás, de David Victori, La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, Todas las lunas, de Igor Legarreta, Isaac, de David Matamoros i Ángeles Hernández, Josep, d'Aurel, The Mystery of the Pink Flamingos, de Javier Polo, L'ofrena de Ventura Durall, La cosmética del enemigo de Kike Maillo. Mentre que Coraje, de Ruben Rojo i Què vam fer malament, de Liliana Torres cerquen agent de vendes. Es projectaran els seus trailers precedits d’una presentació per part del director de la pel·lícula el dia 23 de juny a les 15:00h a la sala Arcades #9 i el 25 de juny a les 19:00h a la sala de Cinema from Spain.

Per una altra banda, el dijous 25 de juny a les 12:00h, s’ha organitzat la sessió en línia Presenting Catalonia's Minoritary Coproduction Fund  una taula rodona moderada per John Hopewell, corresponsal de Variety, on el director de l’ICEC, Miquel Curanta presentarà la nova línia de subvenció per a coproduccions internacionals minoritàries que té com objectiu afavorir el posicionament internacional de les productores i professionals de l’audiovisual català. A més, participaran al col·loqui dos productors amb experiència en la coproducció internacional: Fernanda del Nido (Setembro Cine) i Katrin Pors (Snowglobe).

Enguany 15 títols amb producció catalana es podran veure als screenings onlines adreçats a compradors internacionals: Malasaña 32/32 Malsaña street d'Albert Pintó (4 Cats Pictures,Malsaña Movie AIE, Mr Fields & Friends, Bambú Producciones), La hija de un ladró/A Thief's Daugther de Belen Funes (Oberón cinematogràfica, Bteams), Las niñas  de  Pilar Palomero (Inicia Films, BTeams), Lone Wolves de Sergi Arnau Uno para todos de David Ilundain (Inicia Films, Fasten Films,  Contracorriente Films, Bolo Audiovisual), The Mystery of the Pink Flamingos de Javier Polo (Japonica Films, Los Hermanos Polo), Josep de Aurel (Les Films d’Ici, Imagic), L’ofrena de Ventura Durall (Nanouk Films, Bord Cadre Films, Fasten Films, Suica Films), Sentimental de Cesc Gay (Imposible Films, Sentimentalfilm AIE), La maldición del guapo/The Curse of the Handsome Man de Beda Docampo (Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones AIE, Dammed Bello, Zarlek Producciones),  Cuerdas/Ropes de José Luis Montesinos (Gaia FIlms, Bastian FIlms) , La boda de Rosa/Rosa's wedding d'Iciar Bollaín (Setembro Cine, SLU, Turanga Films, La Boda de Rosa La Película AIE, Tandem Films, Halley Production) , Els europeus/THe Europeans de Víctor García (A Contraluz Films, Apaches Entertainment, Gonita Films) , La innocència/The Innocence de Lucía Alemany (Un Capricho de Producciones, Turanga Films, Lagarto Films), La lista de los deseos/Wishlist d'Alvaro Díaz (A Contracorriente Films, Spal Films, Oleum Films AIE.), Mr.Hand Solo de Héctor Romance (Arlong productions, Imminent Produccions).

Finalment, dues produccions catalanes han rebut el segell del Festival de Cannes. El llargmetratge d'animació Josep, opera prima del director i dibuixant Aurel, una coproducció entre la productora catalana Inmagic TV i la francesa Les Films d'Ici Méditerranée, és un dels 56 llargmetratges que formaven part de l'edició d'enguany cancel·lada. El film, que compta amb les veus de Sergi López i Sílvia Pérez Cruz, es centra en la figura del dibuixant català i combatent antifranquista Josep Bartolí, exiliat a França durant la dictadura franquista, i el seu pas pels camps de concentració del Sud del país.

Per la seva banda, la secció paral·lela Semaine de la Critique , dedicada a primeres obres, ha fet públic també el llistat de 5 llargmetratges i 10 curtmetratges seleccionats a la seva 59 edició, als quals donarà suport actiu en els propers mesos. Forastera, dirigit per Lucía Aleñar (Distinto Films, La perifèrica produccions) és un dels curts seleccionats i, en conseqüència, rebrà el segell Semaine de la Critique 2020. A més, es projectarà a la Cinémathèque francesa (17-18 d'octubre), a la Czech Cinematheque (21 de novembre) i a Nova York, en col·laboració amb Kinescope (al primer trimestre 2021), a més d'estar disponible a la plataforma professional Festival Scope Pro, del 19 al 25 d'octubre, i del 22 al 25 d'octubre a la mateixa plataforma per al públic general.

Line Up Catalan Films & TV

Presenting Catalonia's Minoritary Coproduction Fund 

Upcoming Catalan Films

Mercats

França - Cannes

22/06/2020 - 26/06/2020

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

12/05/2020 - 23/05/2020

Notícies relacionades
Busques una Notícia?