Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català al Festival de San Sebastián

La indústria a...

El Festival de San Sebastián es celebrarà del 17 al 25 de setembre en format presencial per a totes les seves seccions excepte l'espai d'industrai que adopta un format mixte. Un total de 12 produccions catalanes formen part de la programació.

El buen patrón, de Fernando León de Aranoa (The Mediapro Studio, Reposado Producciones Cinematográficas) realitzarà la seva estrena mundial competint a la secció oficial del festival. Protagonitzada per Javier Bardem, el film es una satira entorn les relacions laborals i personals. A més, l'últim llarmetratge de Daniel Monzón, Las leyes de la frontera (Ikiru Films, Atresmedia Cine, La Terraza Films, Las Leyes de la Frontera AIE), serà l'encarregat de clausurar la secció oficial fora de concurs. Basat en la novela homònima de Javier Cercas, el film es situa l'estiu de 1978. Nacho Cañas, un estudiant introvertit i una mica inadaptat, té disset anys i viu a Girona. Quan coneix al Zarco i a la Tere, dos joves delinqüents de barri xinès de la ciutat, es veu immers en un triangle amorós que el porta a viure una carrera imparable de furts, robatoris i atracaments que canviarà la seva vida per sempre.

També trobem presència catalana a la secció Perlak, una selecció de destacats llargmetratges de l'any, inèdita a Espanya, aclamats per la crítica i/o premiats a d'altres festivals internacionals. Es tracta de l'ultim treball dels directors argentins Gastón Duprat i Mariano Cohn, Competencia oficial, una comèdia protagonitzada per Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez, i produïda per The Mediapro Studio, que s'ha estrenat mundialment a la secció oficial del Festival de Venècia. La història gira entorn un empresari multimilionari que, a la recerca de transcendència i prestigi social, decideix fer una pel·lícula que deixi empremta. Per a això, contracta als millors: un equip estel·lar format per la celebèrrima cineasta Lola Cuevas (Penélope Cruz) i dos reconeguts actors, amos d'un talent enorme, però amb un ego encara més gran: l'actor de Hollywood Félix Rivero (Antonio Banderas ) i l'actor radical de teatre Iván Torres (Oscar Martínez). Tots dos són llegendes, però no exactament els millors amics. A través d'una sèrie de proves cada vegada més excèntriques establertes per la Lola, el Félix i l' Iván han d'enfrontar-no només entre si, sinó també amb els seus propis llegats.

Dins la secció Nest, secció competitiva dedicada als curtmetratges d'estudiants de cinema d'arreu del món, i que enguany celebra el seu 20è aniversari, ha estat seleccionat Podul de Piatrâ/Pont de pedra, d'Artur-Pol Camprubí una producció de 15L amb la col.laboració d'Elías Querejeta Zine Eskola.

Per la seva banda, la producció Mediterráneo, de Marcel Barrena (Lastor Media,Arcadia Motion Pictures, Fasten Films, Heretic, Cados Producciones AIE) realitzarà la seva estrena mundial en el marc de la gala organitzada per RTVE. Protagonitzat per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna del Castillo, Sergi López i Alex Monner, el film explica els inicis de la ONG Open Arms.

Cinc produccions catalanes seran present a la secció Made in Spain, una mostra del panorama del cinema espanyol més recent: Destello Bravío, d'Ainhoa Rodríguez (Eddie Saeta, Tentación Cabiria), El año del descubrimiento, de Luís López Carrasco (LaCima Producciones, Alina Film, Magnetica Creative Lab, Cromagnon Producciones), El ventre del mar, d'Agustí Villaronga (Testamento Producciones, La Perifèrica Produccions, Link-Up Barcelona), Sedimentos, d'Adrián Silvestre (Adrián Silvestre Films, Testamento Producciones) i Un blues para Teherán, de Javier Tolentino (Eddie Saeta, Quatre films).

A més, l'opera prima d'Igor Legarreta, Todas las lunas Igor Legarreta (Arcadia Motion Pictures, Kowalski Films, Noodles Production, Priss & Batty Films, Ilargia Films AIE), estrenada mundialment al festival canadenc Fantasia International Film Festival, formarà part de la secció Zinemira dedicada al cinema basc, i Tadeo Jones 2: el secreto del rey Midas, d'Enrique Gato (Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, 4 Cats Pictures, Lightbox Animation Studios) es projectarà al programa dirigit a centres escolars a través de la iniciativa Belodromoa ikastetxeetan.

Finalment, destacar la presència de talent català a la secció competitiva Zabaltegi-Tabakalera on Laura Rius, co-directora de Les amigues de l'Àgata, presentarà el seu film produït a França, Les filles due feu/Las del fuego mentre que dins l'activitat d'indústria WIP Europa dedicada a pel.lícules en post-producció, ha estat seleccionada l'opera prima del director català Amat Vallmajor del Pozo, Misión a Marte, alumni en Creación a Elías Querejeta Zine Eskola. 
 
Paral.lel al festival, es celebra el Forum de Documental Lau Haizetara que tindrà lloc de forma presencial els dies 20 i 22 de setembre, i on participen 5 projectes catalans:
Mercats

Espanya - Sant Sebastià

15/09/2021 - 25/09/2021

Sector: Documentals, Ficció

Espanya - Sant Sebastià

20/09/2021 - 22/09/2021

Sector: Documentals

Espanya - San Sebastián

20/09/2021 - 22/09/2021

Sector: Documentals, Ficció

Festivals

Espanya - San Sebastián

17/09/2021 - 25/09/2021

Notícies relacionades
Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya