Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència catalana al Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam (IDFA) 2018

La indústria a...

El Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam (IDFA) celebrarà una nova edició del 14 al 25 de novembre a la capital holandesa. Aquest any 4 produccions catalanes hi participaràn.

IDFA és un punt de trobada independent per a l’audiència I el món professional per descobrir un programa d’alta qualitat. La naturalesa diversa de l’esdeveniment s’aplica a la forma i al contingut de les pel·lícules així com al bagatge cultural dels creadors. IDFA ofereix una alternativa a l’entreteniment de masses I a la uniformitat d’aquest, confirmant així que hi ha una demanda creixent del públic per pel·lícules d’alta qualitat que profunditzin i ens facin reflexionar. 

A continuació us indiquem aquelles produccions catalanes que viatjaran fins a Amsterdam el mes vinent:

En la secció Best of Fests s’hi troben 41 documentals internacionals on s’hi troben guanyadors de premis, favorits del públic o títols importants de l’any passat, entre elles 2 produccions catalanes: 

  • Teatre de guerra de Lola arias (Gema Films, BWP, Sutor Kolonko, Sake Argentina, SWR/ARTE)
  • Amanecer de Carmen Torres (Carmen Torres, Marta Andreu for Estudi Playtime)

D’altra banda, dues produccions catalanes han sigut seleccionades per participar al pitching de l’IDFA Forum, el mercat internacional de cofinançament i coproducció documental:

  • One, with Steve Mccurry de Denis Delestrac (Polar Star Films S.L) participant al Round Table Pitch Arts & Culture.
  • Return to Raqqa d’Albert Solé (Minimal Films, Zeta Audiovisual) que es presentarà en el format Central Pitch.

Aquest fórum de co-producció és un dels més influents pels professionals del sector. L’IDFA Fòrum facilita el finançament de documentals creatius en desenvolupament, sèries o projectes. 


A més a més, aquesta edició, una delegació d’empreses catalanes assistirà al mercat: Rolling BasisBoogaloo FilmsCamille ZoncaUn Capricho de ProduccionesLoto FilmsLukimedia Limmat FilmsPro-Docs AssociationAl Pati ProducciónsZeta AudiovisualTV3- Televisió de CatalunyaMovies for FestivalsPolar Star FilmsMinimal Films.

També hi haurá la presència del festival de documental de referència de Catalunya Docs Barcelona i de l’oficina Creative Europe Desk-MEDIA Catalunya.

Finalment, per estimular nous talents i producció documental de qualitat el festival organitza l’IDFAcademy enfocat a cineastes emergents i el DocLab Academy per a artistes de mitjans interactius. En aquesta edició Ignacio AcconiciaMatheus Mello (La Selva. Ecosistema Creatiu) participaran a l’IDFAcademy i Anna Giralt Gris (GusanoFilms) al DocLab Academy. 


En aquest enllaç trobareu més informació sobre IDFA 2018.

Busques una Notícia?