Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Produccions catalanes als festivals d'estiu

Confirmada la presència de quatre pel·lícules catalanes a Karlovy Vary i una a Locarno

Com ja anunciàvem al número anterior d'aquesta newsletter, Karlovy Vary és un Festival de classe A que sempre s'ha mostrat molt proper a la cinematografia catalana i per demostrar aquesta afirmació, aquest any quatre films catalans participen al certàmen txec.

Per una banda, a secció oficial a competició, La Mosquitera, d'Agustí Vila, produïda per Eddie Saeta i Televisió de Catalunya i protagonitzada per  Geraldine Chaplin, Martina García, Emma Suárez, Eduard Fernández i Àlex Brendemühl. També a secció competitiva, al Forum of Independents, Circuit, dirigit per Xavier Ribera i produït per A.M.A.S. i Televisió de Catalunya. A la secció Open Eyes, ja fora de competició, trobem El extraño caso de Angelica, de Manoel de Oliveira, coproduïda per Eddie Saeta, Filmes do Tejo, Les films de l'Après-Midi i Mostra Internacional de Cinema. Finalment a la prestigiosa secció Variety Critic's Choice trobem el documental Garbo: l'home que va salvar el món, dirigit per Edmond Roch i una producció d'Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Centuria Films i Colosé Producciones.

A punt de tancar la redacció d'aquesta newsletter ens arriba el comunicat que La Mosquitera ha sigut guardonada a Karlovy Vary amb el Crystal Globe a Millor Pel·lícula i la FICC (International Federation of Film Societies) li ha concedit el seu únic premi "Don Quijote".  

Per altra banda, hem de destacar la participació catalana al Festival Internacional de Locarno. Si l'any 2008 Daniel Villamediana estrenava el seu primer film, El Brau Blau, a la secció competitiva Filmmakers of the Present; aquest any 2010, La Vida Sublime, el seu segon film, ha estat seleccionat a la mateixa secció a competició d'aquest festival.

Sembla, doncs, que la presència catalana als Festivals de classe A no s'atura amb l'arribada de la calor. Esperem que la dolçor del setembre i l'entrada de la tardor continuïn tractant tan bé a les produccions catalanes. 

Festivals

República Txeca - Karlovy Vary

02/07/2010 - 10/07/2010

Suïssa - Locarno

04/08/2010 - 14/08/2010

Notícies relacionades
Busques una Notícia?