Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

13 dies d'octubre

Estrenada

productores

Gran de Gràcia, 140
08012 Barcelona, Catalunya

Contacte Tono Folguera Amorós

+ informació

Pau Claris 96, 3r 1a
08010 Barcelona, Catalunya

Contacte Oriol Cortacans

+ informació

Carrer de la TV3, s/n
08970 San Joan Despí, Catalunya

Contacte Victor Carrera

+34 934 999 333
fax: +34 934 731 563

+ informació

Distribuïdora nacional

Gran de Gràcia, 140
08012 Barcelona, Catalunya

Contacte Tono Folguera Amorós

+ informació

detalls de producció

  • Any: 2015

  • Tipuslogia: Ficció - TV Movie

  • Gènere: Drama

  • Públic: +7

  • Durada: 95.00 '

  • Versió original: Castellà , Català

  • Versions subtitulades: Anglès

  • Format: Color, HD, Dolby Stereo,

  • Estat: Estrenada

equip tècnic i artístic

sinopsi

El 3 d'octubre de 1940, Lluís Companys és traslladat des de la Direcció General de Seguretat de Madrid al Castell de Montjuïc de Barcelona. Mentre Companys esperava notícies del seu fill a la França ocupada, havia estat capturat pels nazis i lliurat a les autoritats franquistes. D'això feia ja 35 dies.

Luis Orgaz, Capità General de Catalunya, maleeix a ple pulmó. No només li ha estat encarregada la tasca de liderar el procés contra Companys sinó que ho ha de fer amb celeritat per ordre expressa del Caudillo. Per Orgaz la tasca resulta molt molesta, un ''mort'' amb el qual haurà de carregar de la millor manera possible. Companys és un destorb, una pedra a la sabata; ja l'haguessin pogut afusellar els nazis o la policia franquista al pas fronterer d'Hendaia. Però no, l'hi manen a ell. I el que Orgaz no vol és convertir-lo en un màrtir.

Aquest és el motiu del secretisme de l'operació, el Capità tem les possibles represàlies de la resistència. Mentrestant, a l'Eixample de Barcelona, l'advocat i capità d'artilleria Ramon de Colubí i la seva dona, Mercedes Recoder González, ignoren la presència de Companys a la ciutat. Però molt aviat, després de rebre un misteriós ''reserva '', Colubí descobrirà la seva nova missió; exercir d'advocat defensor de Lluís Companys. Però, ¿Com defensar l'home responsable de la mort del seu germà durant els primers dies del Gloriós Alçament?

Malgrat les diferències ideològiques que els separen i de l'odi que li professa, Colubí, home íntegre, intentarà fer la seva feina el millor possible. Quan Ramona Companys, germana del ministre de la República i President de Catalunya i dona de profundes conviccions catòliques, escolta la remor de la presència del seu germà a la ciutat, decideix remoure cel i terra per intentar trobar-lo i donar-li ànims en aquestes hores difícils .

El 15 octubre 1940 Lluís Companys és executat després d'un judici sumaríssim on la imparcialitat reina per la seva absència. Companys, tranquil i serè, accepta la seva sort assumint la seva condició de màrtir.


Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya