Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Amb en John

Desenvolupament

productores

Riera de Sant Miquel 68
08006 Barcelona, Catalunya

Contacte Ana Sánchez

+ informació

detalls de producció

  • Any: 2015

  • Tipuslogia: Documental - Televisió

  • Gènere: Biogràfic

  • Públic: Tots els públics

  • Durada: 50.00 '

  • Versió original: Anglès , Català , Francès

  • Versions subtitulades: Anglès , Castellà , Català , Francès

  • Format: Color, HD, Digital 5.1,

  • Estat: Desenvolupament

  • Web: http://www.misswasabi.com

equip tècnic i artístic

sinopsi

El documental es centra en la figura d’un dels intelectuals més importants actualment a nivell europeu, John Berger. De la seva mà comencem un recorregut per tres llocs diferents on ens trobem amb tres de les persones més importants en la seva vida i descobrim el seu entorn personal, més íntim, més, al cap i a la fi, desconegut.

Assagista, novel·lista, poeta, guionista, crític d'art, actor i pensador nascut el 1926 i conegut internacionalment, tindrem l'oportunitat única d'ésser els seus companys de viatge en un recorregut que ens permetrà conèixer tant la seva vida com la seva obra, el seu compromís polític i el poder seductor d'una mirada sempre intel·ligent i estimulant. Un viatge imprescindible per a créixer intel·lectual i emocionalment, per a Il·luminar espais i conceptes a que ens revitalitzin en una època de crisi i tòpics.

La idea principal és aprendre a mirar i entendre els temes que construeixen la seva obra, relacionats amb l'art, la història, la literatura i la política, i involucrar l'espectador. Alhora, volem destapar els seus pensaments, la seva vida, passions, somnis, anhels potser oblidats, records, gustos, opinions, pors, i en general la seva enorme sensibilitat en un retrat documental a través de consversacions i espiant la seva qüotidianitat amb la seva esfera més íntima i personal i els espais privats i persones més properes a ell.

La millor manera de fer això és un viatge a tres llocs essencials a la seva vida: París, Quincy Mieussy i Ginebra. Acompanyant a John Berger tindrem el seu fill Yves Berger (artista), la seva filla Katya Berger (crític d'art) i l’escriptora Nella Cournot. A través d'aquestes tres converses entendrem més coses sobre la forma de veure el món de John. El documental també compta amb lectures d'extractes de l’obra de’n John ''Des de A a X'' per les actrius Sarah Polley, Penélope Creu, Maria de Medeiros, Isabelle Huppert, Monica Bellucci, Carme Elías, Julie Delpy, Tilda Swinton, Leonor Watling i Patricia Clarkson, amb la col·laboració dels fotògrafs Sophie Calle.