Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Pàtria -La llegenda de Otger de Cataló i els 9 barons de la fama

Joan Frank Charansonnet

Acabada

productores

Av. Sant Esteve 79, At. 3ª
08402 Granollers, Espanya

Contacte Alba López Manubens

detalls de producció

sinopsi

Pàtria narra els orígens de Catalunya i reivindica amb orgull la identitat catalana amb l’objectiu de donar a conèixer les nostres arrels com a poble. La pel·lícula, de gènere èpic i temàtica popular catalana amb pinzellades fantàstiques , inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareix per primera vegada en l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e
Comtes de Barcelona , escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç per un monje benedictí ,Pere Tomic.
Segle XV. Un carruatge arriba al monestir de Sant Llorenç. Un il·lustre i ancià noble anomenat Climent de Vallcebre arriba a la comunitat benedictina per passar els seus últims dies de vida en companyia d’un vell
amic, l’Abat Ponç. Un cop instal·lat, Climent rebrà la visita del jove Pere
Tomic, que veurà reflectit en ell una font de saviesa i d’inspiració pel seu futur llibre. Al llarg dels seus últims mesos de vida, Climent de Vallcebre explicarà des del seu punt de vista quin fou l’origen de la pàtria catalana tot narrant la història d’Otger Cataló i els nou barons de la fama.
A partir de la narració d’en Climent la visualització de la llegenda s’introdueix a la trama en forma de flashback. Otger Cataló arriba en ple segle VIII a les terres catalanes i es guareix en una cova de les ferides d’una batalla amb els sarraïns. Paral·lelament es va desgranant la llegenda i descobrim les històries personals dels nou nobles que es van reunir i conjurar amb ell per lluitar fins a la mort per la terra que els havia vist néixer.
Finalment, Climent explicarà el desenllaç de la llegenda: Otger i els nou cavallers, juntament amb un exèrcit de centenars de catalans, varen arribar a les portes de l’antiga Roses l’any 735 amb l’objectiu de reconquerir-la. Allà varen lluitar en una batalla èpica contra les forces sarraïnes encapçalades per l’emir Abderrahman que els doblaven en numero de soldats.