Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Tornar a casa

Breogán Riveiro

Estrenada

productores

Maignon 26, 3º
08024 Barcelona, Catalunya

Contacte Estefania Ferrer

+34 932 192 077
fax: +34 932 192 092

Carrer de la TV3 s/n
08970 San Juan Despí, Catalunya

Contacte Victor Carrera

+34 934 999 333
fax: +34 934 731 563

detalls de producció

 • Any: 2010

 • Tipuslogia: Ficció - TV Movie

 • Gènere: Drama

 • Públic: Tots els públics

 • Durada: 90.00 '

 • Versió original: Gallec

 • Altres versions disponibles: Català

 • Format: Color, HD, Altres,

 • Estat: Estrenada

equip tècnic i artístic

amb el suport de

 • ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals)

 • Xunta de Galicia

sinopsi

El Marcial és un home de camp senzill, amb una família normal i una vida corrent, excepte per un petit detall: la seva filla petita, la Maria, de sis anys, és autista. Però aquesta malaltia en realitat no suposa un problema massa gran per a la família del Marcial. Malgrat la humilitat en la què viuen, la María té una vida aparentment feliç.

Però tot canvia el dia que la nena autista desapareix i els mitjans de comunicació envaeixen la pacífica vila on viu la família. El misteri de la desaparició de la nena i les ombres que els periodistes escampen sobre l'actitud del pare converteixen en un infern encara més profund l'angoixa en què viu la família. I tot s'agreuja quan la nena apareix morta. La dignitat humil contra el circ mediàtic que, a falta d'altres informacions, necessita veure culpables on no n'hi ha.

El patiment de la família varia segons cada membre: La Benigna, la dona del Marcial, s'ensorra al principi, per a ressorgir com a cap de la família a partir de la mort de la petita; la Sofia, germana de la Maria, que plora la desaparició d'una germana amb la que mai va tenir molta relació. I el propi Marcial que busca desesperadament la seva filla i s'enfonsa amb la mort de la Maria.

A la tragèdia del Marcial i de la seva família tenen un paper fonamental els seus amics; Don Àngel, capellà del poble que manté una relació molt cordial amb la família i que serà un veritable punt de suport en els moments més difícils; el Manolo, propietari del bar i un dels que mai deixarà de confiar en la innocència del Marcial i la Teixeira, una policia local que es veu obligada a anteposar la seva professió a l'amistat.

Durant els dies de la insofrible recerca de la Maria, el pare resulta assetjat pels mitjans de comunicación, personalitzats en figura de la Lucia, una periodista de televisió sense escrúpols. Una persona desencisada amb la seva feina, que només busca la notícia sense importar-li els patiments ni els sentiments personals. I el seu acompanyant, un becari, que en el seu primer contacte amb la professió, dubtarà de les tàctiques de la Lucia i finalment la deixarà sola en la seva indigna batalla per aconseguir l’exclusiva.