Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català a l'Alternativa

En festivals

Diverses produccions catalanes han estat seleccionades a la 28a edició de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, que tindrà lloc del 15 de novembre al 5 de desembre a diferents espais de la ciutat i a la plataforma Filmin. El documental Magaluf Ghost town, de Miguel Ángel Blanca (Bogaloo Films, Little Big Story, Mosaic Produccions) serà l’encarregat d’inaugurar el festival. El film competirà a la secció oficial de llargmetratges internacionals.

A la secció oficial nacional, on participen llargmetratges i curtmetratges que entremesclen ficció, no-ficció, assaig, animació i experimental, han estat seleccionats els curtmetratges; No quiero más, d'Alicia Moncholí (ESCAC Films) secció Curts 1: (des)construccions i d'altra banda Todos los días domingos, d'Alberto Dexeus (Boogaloo Films) secció Curts 2: Moviment perpetu.

L’Alternativa paral·leles compte amb Libertad, de Clara Roquet (Lastor Media, Avalon, Bulletproof cupid) i Sis dies corrents, de Neus Ballús (Distinto Films, El Kinògraf), que es projectaran a les sessions especials del festival. A part, enguany s’estrena Satèl·lits, una secció dedicada a tres cineastes nacionals destacats; Oskar Alegría, Manuel Muñoz Rivas i la catalana Carla Simón (Estiu 1993). La cineasta parlarà dels seus projectes, referents i la seva trajectòria professional, a més d’impartir una masterclass sobre el treball amb actors durant el càsting, els assajos i el rodatge. També durà a terme l’activitat Inside Cinema de la secció d’Escoles de Cinema.

Al Hall enfoca, que forma part de l’Alternativa Hall, s’hi projectaran tres curtmetratges sorgits d’Horagai, un taller de cinema per a joves de 16 a 18 anys que viuen sota tutela. Fatima, de Meriem Moustaphi ET AL. (La Selva. Ecosistema Creatiu), Aminata, d’Azurel Zajara ET AL. (La Selva. Ecosistema Creatiu) i Helen, de Moha Miah Begum ET AL. (La Selva. Ecosistema Creatiu). Tres peces que tracten, des de la creativitat i l’experimentació tècnica, temes com el racisme, la desigualtat, la tutela i la vulnerabilitat.

A banda, cada any l’Alternativa aglomera aquelles obres que es queden “a les portes” de les seccions oficials i confecciona programes seguint fils conductors temàtics. Es tracta de l’Alternativa Hall Selecciona, on enguany hi ha 5 produccions catalanes: Postal de Bbratislava 2019, de Rafa Castañer Masdeu i Iván Vilella, Transastralisme, d’Eva Ortega Puig, Ara crema, de Núria Gascón Bartomeu, A canvi de la teva vida, de Clara López de Eyto, Aurora báez boza, Sebastián Ramírez Tejeda i Olatz Ovejero Alfonso (UAB) i Dos dies a un camp de refugiats, de Guillem Almirall (El Ojo Tranquilo).

A la part d’indústria del festival, 4 projectes catalans han estat seleccionats al VIII PITCHING FORUM: Festina lente, de Carlos Villafaina i Núria Dunjó (Sergio Grobas), Més enllà del mur, de Meritxell A. Valls, Pepita Pardell frame a frame de Maria Pagès Rovira i L'aguait, de MarcO Ortiz (lamalanga). D’altra banda, 4 projectes catalans participen al VISIONATS, un espai on es poden veure seqüències de projectes seleccionats que es troben en fase de postproducció: Macbeth/The empire State, d’Antoni Pinent (Moving Lighthouse, The American Egypt), L’idioma de la ruïna, d’Ana Rodríguez León, Un vulgar y triste solitario, d’Efthymia Zymvragaki (Gris Medio, Thurnfilm GmbH) i Cercant estrela, de Carlos Martínez-Peñalver Mas (Omen Cinema).

A més, aquest any té lloc el 9è Mentoring Projects, que té com a objectiu generar oportunitats de producció i distribució per al cinema emergent, impulsar el desenvolupament de projectes innovadors i ampliar les possibilitats del sector audiovisual. 4 projectes catalans han estat seleccionats; Campolivar, d’Alicia Moncholí, Desplumando el cine, de Sofia Esteve i Isa Luengo (Fractal 7), Incorporea, de Katia Armesto (La Caldera Barcelona Les Corts, Animal a l'Esquena de Celrà, Cases de les mares) i La pel·lícula dels caputxins, de Pau Pericas Bosch (Gadea Films). Finalment, al taller de desenvolupament de projectes hi participen 2 projectes catalans; La última farándula del raval, de Dani Molina (Producciones Doble Banda) i Lionel¸ de Carlos Saiz (Blur).

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya