Veure aquest correu al teu navegador
Presenta el teu curtmetartge!
ALERTA!

Shortcat 2018 - Convocatòria

Convocatòria ShortCat 2018
Lloc:  Barcelona, Catalunya
Dates:  01 de Novembre - 01 de Novembre de 2018
Data límit: 15 de Setembre de 2017

1. Introducció

S'obre la convocatòria de l'edició 2018 del programa Shortcat. Catalan Films & TV edita per onzè any consecutiu el programa de promoció internacional del curtmetratge català.

El programa Shortcat consisteix en la selecció, per part d'un comitè de professionals i experts del món del cinema i de la indústria audiovisual, de 7 curtmetratges que es presentaran als mercats i festivals internacionals més importants del sector del curtmetratge i que serà adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa.

A més, des de Catalan Films & TV, es convidarà a formar part del catàleg Shortcat a un curtmetratge amb una destacada trajectòria internacional al llarg de 2017.

A banda de la promoció i difusió del catàleg, Catalan Films & TV ofereix un servei de distribució, durant un any, fent-se càrrec de la inscripció dels curts seleccionats als principals festivals internacionals i nacionals que no apliquen taxes d'inscripció, i a aquells festivals de classe A i del circuit FIAPF amb els quals Catalan Films & TV té acords establerts.

2. Requisits

Podran concórrer a la present convocatòria les obres que compleixin els següents requisits:

 • L'empresa productora i/o persona jurídica responsable de producció ha d'estar inscrita al REAC (Registre d'Empreses Audiovisuals de Catalunya). Queden exemptes d'aquest requisit les universitats. 

 • El curtmetratge ha d'haver estat finalitzat amb posterioritat a l'1 de desembre de 2016
 • És possible presentar curtmetratges en fase de postproducció si el muntatge i la durada són els definitius. I en cas de ser seleccionat, els autors es comprometen a entregar-lo acabat abans del dia 16 d'octubre de 2017.
 • El curtmetratge no es pot haver presentat a més de 25 festivals internacionals i/o nacionals en el moment de realitzar la inscripció a la convocatòria. Les obres seleccionades hauran de presentar un llistat d'enviaments fins a la data de resolució. Els responsables dels curtmetratges respondran de la veracitat de les dades facilitades. Catalan Films & TV es reserva el dret a excloure aquells curtmetratges que hagin omès informació.
 • No es podran tornar a presentar aquells curtmetratges inscrits en convocatòries anteriors.
 • El curtmetratge pot estar realitzat en qualsevol llengua, però sempre subtitulat a l'anglès, o bé mancat de diàlegs.
 • La durada màxima del curtmetratge ha de ser 30 minuts (crèdits inclosos).
 • El curtmetratge pot haver estat rodat en qualsevol format.
 • La producció no pot haver estat estrenada comercialment ni difosa per televisió, Internet o d'altres plataformes públiques.

 • Cada empresa productora, universitat o escola, pot presentar un màxim de 7 curtmetratges a selecció.

3. Termini

El termini de presentació de sol·licituds és del 5 de juliol al 15 de setembre de 2017.

4. Documentació a presentar per a la inscripció

Per poder concórrer a la present convocatòria, és necessari:

 • Donar d'alta la informació del curtmetratge a la base de dades de Catalan Films & TV seguint el següent enllaç. 


 • I emplenar el següent formulari on haureu d’incloure un enllaç protegit del curtmetratge amb subtítols en anglès.

5. Criteris de selecció

Es valorarà:

 • L'interès del curtmetratge, qualitat del guió i el seu nivell tècnic i artístic.
 • Risc de la proposta, originalitat del plantejament i capacitat d'innovació del llenguatge cinematogràfic.
 • Potencial internacional.
 • Aquesta selecció final també atendrà als criteris de pluralitat d'empreses productores responsables, limitant a un màxim de dues propostes realitzades en nom d'una mateixa companyia.


6. Disposicions finals per als curtmetratges seleccionats

Els responsables dels set millors curtmetratges seleccionats pel jurat, seran consultats per tal de demanar la seva aprovació en la participació del programa Shortcat 2018.

En el cas d'acceptar formar part del Shortcat, l'empresa productora haurà de complir les següents disposicions:  

 • Facilitar la informació i el material necessaris per a la confecció del catàleg que s'estableix en el següent punt en el termini establert per Catalan Films & TV.
 • La selecció d'un curtmetratge per al programa Shortcat implica la seva presència en exclusivitat durant un any en aquest catàleg. Per tant, l'obra no podrà formar part de cap altre catàleg públic de difusió de curtmetratges. Aquesta limitació no afecta als catàlegs d'empreses privades si no operen en el mateix àmbit que el Shortcat (difusió de curtmetratges a festivals i àmbits similars).
 • Catalan Films & TV s'encarregarà de la inscripció durant un any dels curts seleccionats als principals festivals internacionals i nacionals que no apliquen taxes d'inscripció, i a aquells festivals de classe A i del circuit FIAPF amb els quals Catalan Films & TV té acords establerts.

 • Catalan Films & TV no es farà càrrec del moviment i trasllat de còpies un cop les obres hagin estat seleccionades als festivals. Les seleccions a festivals es comunicaran a les productores que seran les responsables de la participació final de l'obra i l'enviament de materials per a l'exhibició. 


7. Documentació i material a presentar si el curtmetratge és seleccionat 

En el cas que el curtmetratge sigui seleccionat a participar al ShortCat haurà de presentar el següent material i documentació:

 • Dos arxius digitals del curtmetratge (una versió amb subtítols a l'anglès i l'altra sense subtítols). En el cas que la versió original sigui en català, també necessitarem la versió subtitulada al castellà. Formats:

 • Apple ProRess 422 HQ
 • H264
 • Llista de diàlegs del curt en el seu idioma original amb codis de temps.
 • Llista de diàlegs del curt en anglès amb codis de temps.
 • Fitxa tècnica i artística completa
 • Sis imatges del curtmetratge (resolució mínima 300ppp)
 • Disseny del cartell del curtmetratge (jpg, tiff)
 • Tràiler del curtmetratge (mov, mp4) amb subtítols amb anglès
 • Una fotografia en alta qualitat del director
 • Biofilmografia del director en català, castellà i anglès (màxim 600 caràcters amb espais)
 • Fotocòpia del DNI o passaport del director (jpg, pdf)
 • Llistat complet dels festivals als quals el curt ha estat presentat fins a la seva selecció per al Shortcat, indicant seleccions i premis obtinguts
 • Formulari de Catalan Films & TV

Els responsables dels curtmetratges hauran de respectar el calendari establert per a l'aportació de materials. En cas d'incompliment greu, Catalan Films & TV podrà determinar l'exclusió de l'obra.

8. Jurat

Per tal de seleccionar els curtmetratges que formaran part del programa Shortcat, es constituirà un comitè de selección format per professionals i experts de del món del cinema i de la indústria audiovisual.

9. Data estimada de comunicació de la selecció

La data estimada de comunicació dels curtmetratges seleccionats al voltant del 16 d'octubre de 2017.

10. Contacte

CATALAN FILMS & TV

E-mail: shortcat@catalanfilms.cat

Tlf: 93 552 49 40

 

FOLLOW US!

   
Aquest correu ha estat enviat per:
www.catalanfilms.cat
Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya
Passatge de la Banca 1 - 3, E-08002 Barcelona
En compliment del Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679) us proporcionem informació que heu de conèixer en relació amb l’ús de les dades personals:

Responsable del tractament: Institut Català de les Empreses Culturals. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Passatge de la Banca, 1, 08002 Barcelona. Més informació a www.icec.gencat.cat
Finalitat: informar sobre les activitats d’internacionalització de l’audiovisual català. 
Legitimació: consentiment de la persona interessada.
Destinataris: les dades no es cediran a tercers.
Drets de les persones interessades: podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament, portabilitat de les dades, retirada del consentiment, presentació de reclamació davant l’autoritat de control i sol·licitud de limitació, a través del correu electrònic: catalanfilms@gencat.cat. Heu d’indicar clarament a la vostra sol·licitud quin o quins drets exerciu.

També ho podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa  a través dels següents enllaços: 
Actualitzar dades de contacte o Donar de baixa d'aquesta llista