Veure aquest correu al teu navegador | Tens un curtmetratge en desenvolupament o acabat?

Participa a les activitats professionals de MECAL PRO 2021
Tens un curtmetratge en desenvolupament o acabat?

Participa a les activitats professionals de MECAL PRO 2021

Lloc:  Barcelona, Catalunya
Dates:  22 de Març - 22 d’Abril de 2021
Data límit: 05 de Març de 2021

MERCAT DEL CURTMETRATGE | 17 d’abril

ANIMACIÓ | Del 25 al 28 de març 

DOCUMENTAL | Del 8 a l’11 d’abril

FICCIÓ | Del 13 al 18 d’abril

Sol·licitud de reunions one-to-one en el marc del Mercat Internacional del Curtmetratge (places limitades, cal inscripció prèvia)

Per vuitè any consecutiu el Mecal, amb la col·laboració de Catalan Films, obre les seves reunions one-to-one amb compradors, distribuïdors i experts en estratègia de festivals convidats a productors de curtmetratges locals. 

●      Data: Dissabte 17 d’abril de 11:00 a 14:00h - Via Zoom.

●      Termini de sol·licitud: 12 de març de 2021.

●      Per sol·licitar una reunió podeu fer-ho abans del dia 12 de març a: Mercado Mecal (mercado@mecalbcn.org) amb còpia a Joan Ruiz García (joan.ruizg@gencat.cat).

●       Les places són limitades.

●       Els key players amb qui podeu concertar reunions són:

○       Compradors/es:

·      Ruth Cantarero - Metrópolis, Rtve.

·      João Garção - Rádio e Télevisão (Portugal)

·      Simon Young - Shorts TV (Regne Unit).

○       Distribuidora:

·      Zoé Rossion - Salaud Morisset (Francia).

○       Estratègia de festivals:

·      Laura Sanz  - All Festival Acces.

Altres activitats professionals al 23è MECAL PRO

Dates límit per a la presentació de projectes: La data límit per a la presentació de projectes a totes les activitats professionals del MECAL és el proper divendres 5 de març de 2021

És possible participar en diferents activitats de coaching amb un mateix projecte. Recordeu que les places són limitades.

Coachings de PitchingAnimació, Documental i Ficció

El pitch és la tècnica de presentació de projectes audiovisuals més important ara mateix. Per tal d'obtenir finançament per les seves obres, els creadors es decanten per aquesta via per exposar ells mateixos les seves idees davant de les productores i cridar la seva atenció.

Una sessió de pitching consisteix en la presentació de projectes audiovisuals per tal de poder accedir a productores, canals i plataformes de vídeo sota demanda, i no és fàcil saber com preparar-lo per tal de fer-lo breu i interessant.

Per aquest motiu, des de MECAL oferim tres activitats de coachings de pitching amb la voluntat de donar suport als creadors perquè dominin amb facilitat les tècniques comunicatives claus per presentar i fer atractiu un projecte en un pitch. 

Coaching de pitching d’animació

Data de l’acte: Divendres 26 de març de 11h a 14h - Via Zoom.

Els participants envien el seu treball a Mecal i els seleccionats reben feedback directe sobre com preparar un pitch per part de professionals experts. En aquesta edició comptem amb un comprador, una productora i dos animadors/realitzadors. Els professionals que col·laboraran en aquesta edició seran: 

·      Xavier Romero, responsable de continguts de projectes d'animació de l'Àrea de Coproduccions de TV3.

·      Mercedes Marro,directora de la productora especialitzada en animació TOMAVISION Animation Studio. 

·      Marc Riba Anna Solanas, dos animadors amb una àmplia experiència conjunta en el món de l’animació.

Si hi voleu participar, si us plau envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 5 de març.

Coaching de pitching de documental

Data de l’acte: Dissabte 10 d’abril de 18h a 20h - Via Zoom.

Aquesta activitat té com a objectiu apropar l'eina del pitch als creadors de documental.

En aquesta edició, seran assessorats per Stephanie von Lukowitz, cofundadora i productora de Lukimedia amb experiència en tot tipus de produccions, especialment documentals en la seva fase de desenvolupament, consultoria de guions, finançament, coproduccions internacionals, etc. A més, és experta en tècniques de pitching, així que podrà ajudar els participants a perfeccionar les seves capacitats comunicatives i a aprendre els conceptes necessaris per fer atractius els seus projectes i presentar-los de manera exitosa.

Si hi voleu participar, si us plau envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 5 de març.

Coaching de pitching de curtmetratges

Data de l’acte: Dimarts 13 d’abril de 16h a 20h - Via Zoom.

Els projectes seleccionats rebran un feedback directe per part dels professionals, que en aquesta edició seran: 

·      Cristina Calvet, advocada especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i altres disciplines jurídiques del sector artístic i cultural. És, també, l’assessora jurídica de l’AADPC.

·      Carmen Puche és directora i guionista. Forma part d’Estudipuche, empresa que compta amb una sòlida trajectòria en l’edició i producció audiovisual.

·      Pablo Menéndez,responsable d'adquisicions i comunicació de la distribuïdora decurtmetratges Marvin & Wayne, que de manera habitual aconsegueix seleccions a festivalsde la talla de Cannes, Sundance o Berlín.

·      Ruth Cantarero és compradora de curtmetratges de RTVE i treballa a Metrópolis, el programa setmanal sobre cultura i art contemporani.

Si hi voleu participar, si us plau envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 5 de març

Coaching de Crowdfunding-Verkami per a curtmetratges

Data de l’acte: Dijous 15 d’abril de 10h a 14h - Via Zoom.

L’equip de Verkami – una de les plataformes de finançament alternatiu més importants de l’Estat – torna al Mecal per assessorar projectes sobre finançament a través de crowdfunding. 

La selecció d’aquests projectes es farà a través d’una convocatòria. Si hi voleu participar, si us plau envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 5 de març

Script doctoring: assessoria de guió de curtmetratges

Data de l’acte: Divendres 16 d’abril de 16h a 18:30h - Via Zoom.

Un guió amb una bona estructura és clau per desenvolupar un curtmetratge de ficció exitós. Quines són les fortaleses i debilitats de la seva estructura? Com s'aconsegueix una història amb ritme? Com es detecten els diàlegs prescindibles? Queda clar el punt d'inflexió de la història?

Els projectes de curtmetratge en fase de guió seleccionats seran assessorats per la script doctor Zebina Guerra, guionista i professora de guió a l'ESCAC, que els ajudarà a millorar els seus projectes. 

Si hi voleu participar, si us plau envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 5 de març.

Com elaborar una bona estràtegia internacional per al teu curtmetratge?

Data de l’acte: TBC - Via Zoom

En el context actual en que els festivals i mercats es veuen obligats a replantejar els seus formats i sobretot els seus calendari, resulta indispensable més que mai, plantejar una estrategia internacional flexible i amb alta capacitat d'adaptació per a poder extreure la màxima renidbilitat i visibilitat als nostres curtmetratges. En aquesta sessió plantejarem les bases per poder idear una bona estratègia internacional en el context actual.

Us indicarem més informació sobre el procés d'inscripció i dinàmica de la sessió, ben aviat.

Per qualsevol dubte o inscripcions, feu un email a mercado@mecalbcn.org i en còpia a joan.ruizg@gencat.cat www.catalanfilms.cat
Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya
Passatge de la Banca 1 - 3, E-08002 Barcelona
   
En compliment del Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679) us proporcionem informació que heu de conèixer en relació amb l’ús de les dades personals:

Responsable del tractament: Institut Català de les Empreses Culturals. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Passatge de la Banca, 1, 08002 Barcelona. Més informació a www.icec.gencat.cat
Finalitat: informar sobre les activitats d’internacionalització de l’audiovisual català. 
Legitimació: consentiment de la persona interessada.
Destinataris: les dades no es cediran a tercers.
Drets de les persones interessades: podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament, portabilitat de les dades, retirada del consentiment, presentació de reclamació davant l’autoritat de control i sol·licitud de limitació, a través del correu electrònic: catalanfilms@gencat.cat. Heu d’indicar clarament a la vostra sol·licitud quin o quins drets exerciu.

També ho podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa  a través dels següents enllaços: 
Actualitzar dades de contacte o Donar de baixa d'aquesta llista