Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Xavier Font

Nascut a Bellpuig (Lleida) l'any 1972. La formació bàsica de piano i solfeig des dels 8 anys d’edat, deixa pas a un aprenentatge que desenvolupa formant part de diversos grups de pop i electrónica dels que forma part com a compositor, baixista, pianista i guitarrista.
Des de la disolució del seu darrer grup, segueix efectuant colaboracions en el món del pop (La buena vida, Humanoid, Nadadora, incloent una colaboració literiaria amb l’escriptor Enrique Vila Matas) i té la primera experiència de composició per a la imatge amb la TV movie ‘Jalisco’ (SAGA produccións, 2001) que es farà plantejar la continuitat en aquest camp.
El 2004 és alumne actiu al curs ‘Música para la Imagen’, impartit per José Nieto durant el curs 2004-05 de la ECAM. Des de llavors continúa formant-se en composició amb el mestre Antón García Abril, Lucio Godoy, entre altres i en orquestració al Berklee College of Music (Boston) així com millorant la seva formació de piano amb Miguel Vizoso.
Per les promocions 2005-06 i 2006-07 de l’ECAM realizará la composició i enregistrament dels curtmetratges: (‘Nadiezda’, ‘Clases particulares’, ‘Las paredes ajenas’, ‘La habitación de los abrigos’, ‘Padam’, ‘Señales de Indiferencia’, ‘Atención al cliente’ i ‘Lo Importante’.
Participa en la producció musical i composició del curtmetratge ‘Te quiero mal’ de Mireia Giró (Ficción producciones, 2005).
Treballa també en el món de la publicitat (‘Artesanía de Galicia-Xunta’, ‘Turgalicia-Xunta’ i ‘100 años de Estrella de Galicia’ entre altres), així coneix al prolífic director de publicitat Ramón Costafreda, pel qual composará el seu debut cinematogràfic, el llargmetratge ‘Abrígate’ (Continental / Oberón, 2007) i posteriorment la TV Movie ‘Mà morta, truca a la porta’ (Diagonal TV, 2008). El 2007 i 2008 treballa en ‘O bosque de levas’ de Antón Dobao, ‘El Espejo’ de Alex Sampayo, els llargmetratges ‘Cartas Italianas’, 'Relatos' (Matriuska) de Mario Iglesias i el curtmetratge ‘Consulta 16’ de José Manuel Carrasco.
L’any 2009 composa la música de ‘Agallas’ de Samuel Martin Mateos i Andres Luque Pérez i el 2010 ha finalitzat la composició per la banda sonora de 'El diario de Carlota' de José Manuel Carrasco (Tornasol Films) i 'O Apóstolo' de Fernando Cortizo (Artefacto Producciones), aquesta última juntament amb el compositor nordamericà Philip Glass.

Premis:
Any 2000
-Premi a la millor maqueta de l’any 2000 segons els oients del programa Disco Grande de RNE3
Any 2001
-Millor disc de l’any segons: Moonpalace
-Millor cançó, millor directe nacional i 2º millor disc per Go! Mag
-8º segons Rock de Lux
-Grup revelació de 2001 pel programa ‘Viaje a los sueños polares’ de LOS 40 PRINCIPALES

Any 2006
-Premi a la millor música original, Festival de Soria, per 'Atención al Cliente'

Any 2010

-Nominació als XXIV Premios GOYA, per la cancó original de 'Agallas'
-Nominació als premis MESTRE MATEO a la millor música original per 'Agallas'

  • Mà morta, truca a la porta!
  • Abriga't
  • El diario de Carlota
  • Els fills del sol
Produccions a les que ha participat

2016 / Ramón Costafreda, Kiko Ruiz

2012 / Alba Gómez Escudero

2010 / José Manuel Carrasco

2007 / Ramón Costafreda

2006 / Ramón Costafreda