Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Coproduction Market i Talent Campus al Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya

En festivals

En un espai de treball organitzat per Catalan Films & TV, productors, directors, distribuïdors i institucions europeus, així com 4 televisions han coincidit a Sitges, dintre de l'àmbit del Sitges, Festival de Cinema de Catalunya, amb l'ànim d'impulsar les coproduccions i el nou talent europeu.

Els més de 130 participants inscrits a les reunions de Coproducció i al Talent Campus, han debatut durant 2 dies sobre els 29 projectes presentats, i s'han presentat 19 nous directors de cinema, provinents de les 28 regions europees que formen part de l'associació Cine Regio, de la que Catalunya és part.

Segons els primers informes aportats pels mateixos productors, hi ha una previsió d'inversió d'uns 25 milions d'Euros en diferents projectes, a part de les adquisicions que s'han pogut realitzar per part de ZDF-ARTE o de SVT de Suècia. Entre els productors assistents, els responsables de produccions de gran ressò com "Head On (Contra la Pared)" o "Grbavica" (guanyadora de l'Os d'or a l'edició 2006 del Festival de Berlín") que van trobar l'edició "molt efectiva i amb projectes molt interessants", segons les seves pròpies paraules. Un dels fets destacable, segons els organitzadors, és el gran talent català que ha tingut una exposició especial durant aquests dies: "inclús uns productors francesos volen portar a la gran pantalla un llibre de l'autor català Jordi Puntí, amb qui es van reunir diverses vegades".

Per part dels 8 directors catalans que van fer el pitch, un d'ells serà properament comissionat per part de ARTE, un altre va trobar socis per al seu projecte, i una altra va captar l'atenció de Filmax, que en paraules d'Antonia Nava "és capaç d'expressar emocions i transmetre sentiments d'una manera extraordinària".

A part de les reunions de treball i pitchings, han hagut dues taules rodones amb exemples pràctics de coproducció entre regions europees, així com consells als nous directors de què fer i què no fer als mercats i festivals, que van estar moderades per John Hopewell de la revista Variety.

Festivals
Busques una Notícia?