Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Descobreix la selecció catalana del DocsBarcelona 2021

En festivals

17 documentals catalans han estat seleccionats al festival i 12 projectes de documental participaran a les activitats d'indústria


El DocsBarcelona, el Festival Internacional de Documentals de Barcelona, celebrarà la seva 24a edició en format híbrid del 18 al 30 de maig. Oferirà projeccions presencials al CCCB i als Cinemes Aribau juntament amb abonaments online mitjançant la plataforma Filmin. Enguany, 17 documentals catalans han estat seleccionats al festival i 12 projectes de documental participaran a les activitats d'indústria del festival.  

Documentals catalans a la programació del festival 

El documental Balandrau, infern glaçatde Guille Cascante (Goroka, Lastor Media, Televisió de Catalunya) serà l'encarregat d'inaugurar la 24a edicidó del festival. El film dona veu als supervivents de la tragèdia que va tenir lloc el 30 de desembre del 2000 quan un temporal ferotge va engolir inesperadament i en pocs segons la muntanya del Balandrau i gran part dels cims del Pririneu. 

A la secció competitiva Panorama que inclou una selecció dels documentals més rellevants de l’escena internacional, participarà l'últim treball d'Alba Sotorra El retorn, la vida després de l'ISIS (Alba Sotorra, Televisió de Catalunya, Sky) que va fer la seva premiere mundial al festival SXSW i que continua el seu recorregut en festivals internacionals com Seattle International Film Festival, Hot Docs o Sheffield Doc Fest.

Per la seva banda, dos documentals catalans han estat seleccionats a la secció oficial Latitud, una mostra dels millors documentals en competició de la Península Ibèrica i l'Amèrica Llatina: El secret del doctor Grinberg d'Ida Cuéllar (Polar Star Films, Primo) i Altsasu (Gau Hura) de Marc Parramon i Amets Arzallus (Massa D'Or Produccions, Marmoka Films).

A la seccció Sessions especials es podran veure Llum i llibertat d'Àngel Leiro (Igluuu Studio), la crònica d’una acció artística que va il·luminar 131 agulles de Montserrat per recordar els líders polítics i socials catalans que són a la presó o a l’exili, i El caso Wanninkhof - Carabantes de Tània Batlló (Brutal Media), un thriller d’investigació que, 20 anys després de l’assassinat de Rocío Wanninkhof i Sònia Carabantes, aborda els interrogants d’un cas que va commocionar la societat espanyola. 

A la secció DOC-U, un espai dedicat al talent documental dels centres d’estudis superiors de Catalunya participaran els següents treballs: 

 • Anónimo de Manu Roma (TecnoCampus de Mataró - UPF).
 • Els hereus de Sergi Wakefield, Isabel Mier i David Torner (Blanquerna - URL).
 • L'ermitaña d'Anna Hanslik (UAB - Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu).
 • A canvi de la teva vida de Clara López de Eyto, Aurora Báez Boza, Sebastián Ramírez Tejeda i Olatz Ovejero Alfonso (UAB - Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu).
 • Dolores d'Elda Isavelina Ortiz Rivas, Martín Farías Zúñiga i Allison Figueroa Rojas (UAB - Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu).
 • Animal salvatge de Maria Basora (ESCAC Films).
 • Carta oberta d'Esteve Pallarès Ogàyar (EMAV).
 • Dancing With Rosa de Robert Muñoz Rupérez (La Casa Del Cine - The New Flesh Productions).
 • Te llamo para de Sophia Iribertegui Mayoral (ECIB).

Finalment, a la secció Docs&Teens, encarada cap als alumnes d'ESO i batxillerat i que busca la conscienciació social, hi ha seleccionada El niño de fuego d'Ignacio Acconica (Nanouk Films) que ja ha estat a SEMINCI - Valladolid i al Dokfest de Munich.

Projectes catalans seleccionats a les activitats d'indústria 

DocsBarcelona reuneix cada any a productors i directors que busquen finançament o asesorament per als seus projectes amb finançadors, comissioning editors i agents de vendes internacionals.12 projectes de documentals catalans han estat seleccionats a les diferents activitats d'industria del festival. 

Public Pitch, una selecció de 10 projectes seran presentats enfront d'un gran panell de commisioning editors, fons de finançament i agents de vendes de tot el món:

Doc Series Meetings, espai dedicat a sèries documentals en desenvolupament: 

 • When I Was A Terrorist de Mayte Carrasco i Marcel Mettelsiefen (Polar Star Films The Big Story Films).
 • Silencia l'algorisme de Harry Stott (Noon Films).
 • Crossing The Border de Lluc Güell (Videodrome).
 • Stay Homas, The Bright Side d'Oriol Gispert (La Lupa Produccions, Icon International, Minifilms).

Speed Meetings que proporciona reunions privades individuals online de 15 minuts amb finançadors i commissioning editors:

Rough Cut Pitch, Pitch online per projectes avançats davant d’un panel convidat format per commissioning editors, film funds i sales agents i experts del sector:

Catalan Films al DocsBarcelona

Com cada any, Catalan Films organitza en el marc del mercat una sèrie d'activitats per impulsar, donar suport i promocionar la indústria del documental català. Per una banda, DocsBarcelona, Catalan Films, els festivals del Network Doc Around Europe, amb el suport de Pro-Docs, coorganitzen una activitat de networking per tal de promocionar la coproducció internacional de documentals. Coproduction Dating, trobades informals obertes a productors i directors de qualsevol país d’Europa i especialment dels dels Balcans, Alemanya, França, Catalunya i Espanya, vol aconseguir un primer contacte que obri el camí a futures coproduccions i sinergies. 

A més, Catalan Films i DocsBarcelona presenten la taula rodona Film Markets of the Coming Present, un diàleg entre els principals mercats cinematogràfics europeus, sobre creació, objectius, pràctiques, interacció internacional i les seves prediccions per al futur. Amb la participació de Marché du Film (Jérôme Paillard), European Film Market (Dennish Ruh), Cinemart (Marit Van Den Elshout) i Sunny Side of the Doc (Mathieu Béjot). Moderat per Brigid O'Shea, presidenta de l'Associació Documental Europea (DAE). La taula rodona es celebrarà en format online el 25 de maig de 18.00 a 19.30 i serà oberta al públic.  

Mercats

Catalunya - Barcelona

18/05/2021 - 30/05/2021

Sector: Documentals

Festivals

Catalunya - Barcelona

18/05/2021 - 30/05/2021

Notícies relacionades
Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya