Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català a Sitges

En festivals

Sitges 2013 no s’oblida del cinema català. El festival de cinema fantàstic acull un important número de produccions catalanes de primer nivell que es podran veure entre l'11 i el 20 d’octubre.  Així, serà una producció catalana, Grand Piano d'Eugeni Mira(Nostromo Pictures, Antena 3 films, Telefonica Producciones), l’encarregada d’inaugurar la 46ª edició del festival. La cinta compta amb un repartiment internacional on destaquen  Elijah Wood i John Cusack. Wood dóna vida a un pianista que rep una amenaça de mort si falla en el concert més important de la seva carrera.

El certament oferirà la première mundial de Mindscape (Ombra Films, Roxbury Pictures, Antena 3 Films, The Safran Company) , l’òpera prima de Jorge Dorado i el primer treball de la nova productora de Jaume Collet-Serra. El film explica la inquietant història d’un home capaç d’entrar a la memòria dels altres que s’ocuparà del cas d’una noia problemàtica per determinar si és una sociòpata o una víctima d’un trauma. Sitges també fa lloc a dues produccions de la nova generació de cineastes catalans. Així, s’estrenarà Los inocentes, una producció de l’ESCAC dirigida per una dotzena de directors i tècnics alumnes de l’escola. D’altra banda, Pablo Larcuen presentarà Hooked up, un peculiar film de terror rodat amb un iPhone.

El ja habitual Manuel Carballo torna a Sitges – on va presentar El último justo i La posesión de Emma Evans- amb la pel·lícula de zombies The returned (Castelao Productions, Ramaco Media), una co-producció amb Canadà . D’altra banda, al festival es podrà veure Enemy de Dennis Villanueve, thriller basat en un relat de José Saramago i protagonitzat per Jack Gyllenhaal. Al costat d'aquests títols, trobem tres films sota el marc de Noves Visions. Es tracta de Las aventuras de Jesús María Cristóbal Pequeño de Gilles Gambino (KinoBarna), Capa caída de Santiago alvarado (Magno Entertainment), i American Jesus de Aram Garriga (Zabriskie Films, Glass Eyes Pix).

Brigadoon un any més, oferirà els films més radicals i de culte. Al llarg de l'edició d'enguany podrem trobar els llargmetratges Revenge of the alligator ladies de Jesús Franco i Antonio Mayans (Pecker productions), Llámale Jess de Carles Prats i Manel Mayo, A Ritmo de Jess de Nacho Fiol, i Crònica de Misteris de Sebastián d'Arbó i Vado Nonell. Dintre d'aquesta secció es podrà gaudir també dels curtmetratges La ira de Jesus de Nacho Fiol i Ferran Herranz, Número 4 de Sara Pons, Detuned de Pau Carbó, i Elixir de Javier Lozano.

I per últim, Sitges també té una proposta catalana pels més petits. La superproducció Mariah Mundi and the Midas Box de Jonathan Newman (Arcadia Motion Pictures, Afrodita audiovisual, Cronos entertainment, Entertainment Motion Pictures, Nix films, Telefonica Producciones, The Kraken Films) s’estrenarà mundialment a Sitges on els espectadors més joves podran gaudir d’aquesta cinta d’aventures amb fantasia i misteri.

Festivals
Notícies relacionades
Busques una Notícia?