Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

La Mami

Laura Herrero Garvín

Acabada

productores

Carrer de Rossend Arus 31, 2º
08014 Barcelona, Espanya

Contacte Patricia Franquesa Ruiz

detalls de producció

  • Any: 2019

  • Tipuslogia: Documental - Llargmetratge

  • Gènere: Social

  • Públic: Pendent de qualificació

  • Durada: 80.00 '

  • Versió original: Castellà

  • Format: Color, 4 K, Altres,

  • Estat: Acabada

sinopsi

Aquesta història comença quan cau la tarda a la colònia obrera de la Ciutat de Mèxic, i el cabaret Barba Azul obre les seves portes. Tranquil i calmat, com acabat de llevar-se, comença a cobrar vida amb l’ajuda dels treballadors del recinte. Cadascú arriba al seu ritme, no hi ha una hora d’arribada; però tots, a l’escena de la nit, van agafant el seu lloc i el seu personatge. Algunes de les noies ja han començat a maquillar-se al lavabo. Doña Olga arriba d’hora i, com sempre, s’encarrega de decorar l’entrada amb globus. 

El Barba Azul, cabaret mític de la Ciutat de Mèxic dels anys cinquanta, està dividit en dos ambients: a la planta baixa hi ha la sala de ball i a la planta superior hi ha la zona de descans i els lavabos. A baix, les ficheras* ofereixen els seus serveis de ball i companyia, adopten una personalitat amb els clients, però quan pugen als lavabos poden ser ‘elles mateixes’. Doña Olga, La Mami, passa la majoria del seu temps als lavabos. Allà és on esperarà l’Ingrid, la Montse i la Zuri, les dones del Barba Azul, que transiten constantment entre aquests dos espais. La nit al cabaret és plena de pujades i baixades. 

Doña Olga ha treballat en el món del cabaret durant més de quaranta anys: com a noia de companyia, mesera i venedora de cançons. Ara que el seu cos ha envellit, s’encarrega del lavabo del Cabaret Barba Azul. Ella és La Mami, una figura de protecció per a les noies que ara treballen aquí, les aconsella, les acompanya i en ocasions fins i tot resa per elles. El lavabo de dones és la porta a dins del Cabaret Barba Azul que les manté a resguard. 

Ingrid, Montse i Zuri són persones independents, a vegades solitàries, però nit rere nit sorgeixen aliances entre elles. En la vida agredolça de La Mami sempre hi ha una renaixença d’aquesta aliança en els petits gestos diaris. Necessiten unir-se, fer manada. Aquesta pel•lícula és una interacció sentida i transparent amb La Mami. Una mirada a la valentia d’aquestes dones que ens fa recordar que els llaços afectius són essencials per a que un grup de persones subsisteixi, quan la societat les jutja i estigmatitza constantment.

on puc veure aquesta producció?