Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Short-Cat

Altres

Programa per a la promoció internacional del curtmetrage català

El curtmetratge s'ha convertit en la cantera de nous talents i en l'espai on realitzadors consagrats experimenten amb formats, trames i llenguatges visuals.

Des del consorci Catalan Films & TV hem volgut dedicar un espai propi per a tota la producció del nostre país i recolzar la seva projecció internacional amb un programa específic: Short-Cat.

Es tracta d'una iniciativa que es presentarà a tots els mercats i festivals internacionals i que serà adreçada especialment a tots els públics afins: programadors i/o directors de festivals, distribuïdors, etc.

Per a la selecció dels curtmetratges que formaran part de l'edició Short-Cat '08 es seguirà el procediment següent:

 • Els curtmetratges (entre cinc o set) escollits sortiran entre els millor valorats dins la convocatòria de l'Institut Català de les Indústries Culturals per a la producció de curtmetratges cinematogràfics (RESOLUCIÓ CMC/332/2007, de 2 de febrer). Aquesta convocatòria es va tancar el passat 30 de setembre.
 • Recordem que formen part d'aquesta convocatòria totes aquelles produccions qualificades per a la seva exhibició en sales cinematogràfiques en el període comprès entre el 17 de setembre de l'any anterior al de la publicació de la convocatòria corresponent i el 16 de setembre de l'any de publicació de l'esmentada convocatòria.
 • Recordem que els criteris que regeixen aquesta convocatòria són: 
  •  L'interès del curtmetratge, qualitat del guió i el seu nivell tècnic i artístic. Es valorarà positivament que el curtmetratge hagi estat seleccionat per a festivals i premis de reconegut prestigi, tant d'àmbit nacional com internacional.
  • Risc de la proposta, originalitat del plantejament i capacitat d'innovació del llenguatge cinematogràfic.
  • Cost de producció del curtmetratge en relació amb la inversió de l'empresa productora.
 • Recordem que els curtmetratges presentats seran valorats per una comissió integrada per professionals i experts de la indústria cinematogràfica i audiovisual, a més de tècnics de l'Àrea de l'Audiovisual de l'ICIC.
 • Els responsables dels set millors curtmetratges seran consultats per tal de demanar la seva aprovació en la participació del programa Short-Cat. Aquests hauran de facilitar la informació necessària (fotografies, sinopsis, etc.) en el termini establert per Catalan Films & TV. En cas de negació a participar-hi o bé incompliment dels terminis establerts per a l'elaboració del DVD promocional, s'escollirà la producció següent en la llistat qualificada per l'ICIC (i així successivament).

És previst realitzar una presentació especial d'aquest programa en el marc del principal festival internacional de curtmetratges europeu, Clermont-Ferrand, al febrer del 2008.

Busques una Notícia?