Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

3 grans coproduccions catalanes a Cannes

En festivals

3 films de producció catalana han estat seleccionats a diferents seccions del Festival de Cannes. 59 companyies catalanes assistiran al Marché du Film.

Del 12 al 23 de maig es durà a terme la 63a edició del Festival de Cannes, que enguany acollirà 3 pel·lícules de producció catalana.

La darrera producció del director nord-americà Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger, ha estat seleccionada per participar a la secció oficial fora de competició del Festival. Aquest film és una coproducció de Mediapro, Versátil Cinema i Gravier Productions en associació amb Antena 3 Films. El llargmetratge Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, del director tailandès Apichatpong Weerasethakul, competirà per la Palma d'Or que atorga el Festival. Aquesta pel·lícula és una de les coproduccions més internacionals del certamen, formada per: Illumination Films, Past Lives Productions, Kick the Machine Films, Anna Sandres Films, The Match Factory, GFF Geissendoerfer Film, Fernsehproduktion KG i la catalana Eddie Saeta.

A més, Eddie Saeta ha participat també en l'últim film del cineasta Manoel de Oliveira, en un coproducció amb la productora portuguesa Films do Tejo. El llargmetratge, titulat O Estranho caso de Angelica, es podrà veure a la secció Un Certain Regard.El director Jaime Rosales ha estat seleccionat per participar a l'Atelier del festival de Cannes amb el projecte Sueño y Silencio de Fresdeval Films, Wanda Vision i Les Films de Balthazar.Pel que fa al mercat, 59 companyies catalanes assistiran al Marché du Film, la fira de cinema que es realitza en paral·lel al festival i que constitueix la cara més industrial del certamen. 7 títols catalans es projectaran per als compradors internacionals en el marc del mercat:
  • Dark Buenos Aires, de Ramon Termens i Daniel Faraldo (Produïda per: Zip Films, 1971 Cine, Utopic, Televisió de Catalunya / Agent de vendes: KWA)
  • Greyhound to the Ground, de Carlos Pastor (Produïda per: Gaia Films, Loto Films / Agent de vendes: Loto Films)
  • Henry IV, de Jo Baier (Produïda per: Institut del Cinema Català, Ziegler Film, France 2 Cinéma, Wega Film, Degeto Film / Agent de vendes: Bavaria International)
  • Julia's Eyes, de Guillem Morales (Produïda per: Rodar y Rodar, Televisió de Catalunya, Antena 3 Films, Focus Features, Mes Films / Agent de vendes: DeAPlaneta)
  • Magic Journey to Àfrica (3D), de Jordi Llompart (Produïda per: Òrbita Max, Apuntolapospo, Televisió de Catalunya / Agent de vendes: Filmax International)
  • Paper Birds, d'Emilio Aragon (Produïda per: Antena 3 Films, Versátil Cinema / Agent de vendes: Imagina International)
  • Suspicious Minds, de Carlos Martín Ferrera (Produïda per: Discóbolo Films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya / Agent de vendes: Eldorado Internacional)
Les empreses catalanes -productores, distribuïdores, agents de venda internacional i plataformes digitals- assisteixen a aquest mercat a la recerca de finançament i coproducció per als seus projectes, i per comprar o vendre continguts a la trobada més important de l'any per a la indústria audiovisual.
Mercats

França - Cannes

12/05/2010 - 23/05/2010

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

12/05/2010 - 23/05/2010

Busques una Notícia?