Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Catalan Films desplega un extens programa d’activitats a l’EFM online

En mercats

La 71 edició de la Berlinale s'ha dividit enguany en dos esdeveniments.  De l'1 al 5 de març tindrà lloc, en format online, la part d'indústria del festival: European Film Market (EFM), Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents i World Cinema Fund. Mentre que al mes de juny es celebrarà el festival presencialment i es projectaran els films seleccionats que ja s’han fet públics.  

Catalan Films, la marca d’internacionalització de l’audiovisual català del Departament de Cultura (ICEC),  ha organitzat un variat programa d’activitats en el marc del mercat online per acompanyar, representar i donar conèixer la indústria audiovisual catalana, les darreres produccions catalanes, les possibilitats de coproducció i el territori per l’atracció de rodatges.  

A més, el festival ha avançat els títols de la seva programació. La coproducció  La veduta Luminosa, de Fabrizio Ferraro (Eddie Saeta, Boudu/Passepartout), participa a la selecció de la secció Forum, que mostra un cinema poc convencional i que obre noves perspectives cinematogràfiques.​ A la mateixa secció, trobem presència de talent català amb la participació de l’opera prima del director barceloní Alvaro Gurrea, Mbah Jhiwo/Alma anciana, produïda per Rocío Mesa (My Deer Films).

Per la seva banda, dos projectes catalans i tres professionals de la indústria audiovisual catalana han estat seleccionats a les activitats d’indústria Berlinale Co-Production Market i Berlinale Talents. A més, la sèrie de televisió Los espabilados , una producció de Movistar, dirigida pel director català Roger Gual ha estat seleccionada per participar als screening de mercats Berlinale Series Market.

Catalan Films a l’EFM 

Catalan Films participa al mercat online amb un estand virtual que compta amb la presència també de la Catalunya Fim Commision i Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya. Un espai on fer visible la indústria audiovisual catalana, les oportunitats del territori i de la coproducció internacional i els títols mes recents de la cinematografia catalana. 

A banda, Catalan Films disposarà d’una sala de projeccions pròpia: Catalan Films Cinema que acollirà la projecció de 30 pel·lícules catalanes que cerquen agent de vendes i distribució en festivals. Una magnífica oportunitat per a donar a conèixer la riquesa i diversitat de la producció catalana més recent.

En el marc del mercat, Catalan films organitza dues activitats online per a donar a conèixer les oportunitats que ofereix el territori:   

Catalunya serà una de les protagonistes del Country Focus que es celebra en el marc del Berlinale Coproduction Market. Mar Medir, coordinadora de Catalan Films i Carlota Guerrero, responsable de la Catalunya Film Commission, proporcionaran informació sobre les oportunitats de coproducció i de rodatge existents a Catalunya. La sessió tindrà lloc el dilluns 1 de març de 16:00h a 17:00h. 

Per una altra banda, Catalan films, La Catalunya Film Commission i Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya celebraran la sessió online Minority Coproduction Fund with Catalonia. Panel and case studies on es presentarà la nova línia de subvenció per a les coproduccions internacionals minoritàries que es va posar en marxa l’any 2020 amb l’objectiu de de fomentar l’intercanvi creatiu, professional i artístic entre Catalunya i el món.  

Els participants de la taula rodona seran Mar Medir, coordinadora de  Catalan Films i Carlota Guerrero, responsable de la Catalunya Film Commission que analitzaran dos exemples de coproducció minoritària juntament amb el productor català Sergi Moreno (Lastor Media) i Myriam Sassine (Abbout Productions, Líban), coproductors del llargmetratge Costa Brava, Lebanon de Mounia Akl; i el productor català Adrià Monés (Fasten Films) i el productor belga Jean-Yves Roubin (Frakas Production), responsables del llargmetratge de ficció Entre la vie et la mort, de Giordano Gederlini. La sessió moderada per Alex Navarro, coordinador d’ Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, tindrà lloc el dimecres 3 de març de 15:30 a 17:00. 

Destacada presència de cinema i talent català a les activitats d’indústria  

Enguany trobem una important presència de projectes i talent català a les activitats del mercat online, Berlinale Co-Production Market i Berlinale Talents.  

El projecte de llargmetrage de ficció Matria, opera prima d'Álvaro Gago, produït per Avalon P.C. i Ringo Media, és un dels 35 projectes de llargmetratge de 25 països escollits per a participar al Berlinale Co-production Market. Els productors tindran l'oportunitat de presentar els seu projecte a coproductors internacionals, agents de venda, cadenes de televisió, plataformes, distribuïdores, representants de fons públic de finançament de tot el món. El projecte Matria ha passat per diversos tallers de desenvolupament des de TIFF Filmmaker Lab, La Incubadora The Screen, MFI Script Lab, Abycine Lanza o L'Alternativa mentoring. 

Per la seva banda, la productora Alba Bosch (Oberon Media) participarà amb el projecte Los Tortuga, dirigit per Belén Funes, al Talent Project Market, co-organitzat amb el programa Berlinale Talents i el Berlinale Co-production market. Deu productors emergents presentaran els projectes a coproductors i inversors i rebran assessorament d'experts de la indústria per a posicionar-los al mercat internacional. 

El programa Berlinale Talents ha seleccionat també al director i productor Carlos Pardo (Dvein Films),  el muntador Dídac Palou, i a la directora Pilar Palomero (Las niñas) amb el seu projecte de llargmetratge  La Maternal,  que participarà al taller Scriptstation.  

Berlinale Talents és el programa de desenvolupament de talent i plataforma de networking que selecciona 200 professionals emergents de 65 països d'entre més de 3.000 candidatures. 

Finalment, destacar la presència de la sèrie de televisió Los espabilados , una producció de Movistar, dirigida pel director català Roger Gual que ha estat seleccionada per participar als screening de mercats Berlinale Series Market.

Lineu Up

Booklet Catalan Films Cinema - Market Screenings 

Line up Catalan Films Cinema at EFM 2021

 

 

Mercats

Alemanya - Berlin

01/03/2021 - 05/03/2021

Festivals

Alemanya - Berlin

09/06/2021 - 20/06/2021

Notícies relacionades

Enllaç Relacionat amb la Notícia

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya