Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Catalunya serà el convidat d'honor al Festival de Cinema de Guadalajara 2018

La indústria a...

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara, celebrat a Mèxic del 10 al 17 d'aquest mes de març, ha anunciat oficialment que Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició de l’any 2018, recollint el testimoni d’Alemanya. Es tracta de l’esdeveniment cinematogràfic més important d’Amèrica Llatina i una excel·lent oportunitat per consolidar la posició del cinema català en l’àmbit internacional i més concretament iberoamericà. És un esdeveniment destinat a l’exhibició,  formació i intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants iberoamericans.
 
En el marc del festival té lloc el mercat de cinema de Guadalajara que es constitueix com el punt de trobada entre la indústria iberoamericana i el món. Un espai on convergeixen els negocis, els projectes en desenvolupament, els cineastes, les empreses audiovisuals i els representants de tots els sectors que integren la indústria cinematogràfica.
En l’edició d’aquest 2017, el festival  ha comptat amb tres llargmetratges catalans en la competició oficial: El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat; Sasha, de Félix Colomer; i Política, manual de instrucciones , de Fernando León de Aranoa.
 
A més, a la secció de curtmetratges, han participat dos curts catalans: Tiger, d’Aina Clotet, i 14 anys i un dia, de Lucía Alemany. Fora de competició, dins la secció Son de Cine s’ha projectat el documental Casamance; la banda sonora d'un viatge, de Paloma Zapata. Per altra banda, el projecte català Isaac, d'Angeles Hernández i David Matamoros, ha guanyat el 13 Encuentro de coproducción, que té l’objectiu d’ajudar a projectes, en fase de desenvolupament, a trobar socis per dur-se a terme.
 
En l’edició de l’any vinent, el Festival Internacional de Cinema de Guadalajara, comptarà amb una àmplia presència del cinema i la indústria audiovisual catalana de la mà del Departament de Cultura a través de l’Institut Ramon LLull i de l’ICEC, sota la marca d’internacionalització de l’audiovisual català Catalan Films & TV. A més de la presència del cinema català a les diferents seccions del festival, les activitats complementàries inclouran  una mostra de cinema contemporani català, una retrospectiva de Ventura Pons i  una important delegació de professionals catalans que participaran en diferents seccions, xerrades i activitats d’indústria. Altres convidats d’honor a les darreres edicions del festival han estat Suïssa, Itàlia,  Quèbec, Països Baixos, Gran Bretanya, Israel i França.
Festivals

Mèxic - Guadalajara

10/03/2017 - 17/03/2017

Notícies relacionades
Busques una Notícia?