Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Ventre Blanc

Jordi Lara

Acabada

productores

C. Monestir 11-13 2n 3a
08172 San Cugat del Vallés, Espanya

Contacte Jordi Lara Surinyach

detalls de producció

  • Any: 2012

  • Tipuslogia: Ficció - Llargmetratge

  • Gènere: Drama

  • Durada: 109.00 '

  • Versió original: Català

  • Versions subtitulades: Anglès , Castellà

  • Format: Color, HD, Dolby Stereo,

  • Estat: Acabada

  • Web: http://www.ventreblanc.cat

equip tècnic i artístic

sinopsi

La boira se n’ha anat de la ciutat i en Manel, meteoròleg aficionat, farà tot el possible perquè torni. El seu amic Enric, secretament verge als trenta-cinc anys, es debat entre l’amor físic que li ofereix una admiradora en un xat i l’amor de cavaller medieval que sent envers una noia que no ha vist mai però de la qual ha sentit parlar. En Furri, vigilant en un museu d’art sacre que va perdre la fe arran de la mort d’un ésser estimat, vol tornar creure en Déu. En Manel, l’Enric i en Furri són les persones reals que porten els capgrossos a la festa major: i aquestes són les històries secretes que s’amaguen dintre el capgròs. “Un capgròs és com una persona que s’ha empassat una altra persona” diu la nena que els observa. I la boira que no torna.

Ventre blanc és una faula crua i subtil sobre altres maneres de buscar la felicitat en la voràgine de la societat actual de consum i aparador. Els protagonistes són les persones reals que porten els capgrossos d’una ciutat solitària, que s’interpreten a si mateixos en històries que els toquen de molt a prop a la vida real.

Jordi Lara ens porta amb naturalitat a situacions d’una poesia delirant, però presentades amb una mirada continguda i contemplativa, un disseny de plans auster i mil.limètric i un temps narratiu ajustat a la discreció i l’espera. La fotografia de Jordi Crusats captura la llum natural d’una ciutat vella que s'ha buidat, per emplaçar-nos en un territori visual a mig camí entre el real i l’oníric. El director tècnic Sergi Lladó ha dut a bon terme un projecte cinematogràfic ambiciós rodat amb molt pocs mitjans i amb la imaginació aplicada, també, al sistema de producció.