Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Catalan Films & TV anuncia la selecció dels curtmetratges del Shortcat 2020

Curtmetratge

'Panteres', 'Daucus Carota', 'El màrtir', Xiao Qiangm primer somni', 'Coque', 'Marleni, no Marlen' i 'Quan acabi l'estiu' són els curtmetratges seleccionats

El programa per a la promoció internacional del curtmetratge català que edita Catalan Fims & TV arriba a la seva tretzena edició.

El programa Shortcat consisteix en la selecció, per part d'un comitè de professionals i experts del món del cinema i de la indústria audiovisual nacional i internacional, de 7 curtmetratges que es presentaran als mercats i festivals internacionals més importants del sector del curtmetratge i que serà adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa.

A banda de la promoció i difusió del catàleg, Catalan Films & TV ofereix un servei de distribució, durant un any, fent-se càrrec de la inscripció dels curtmetratges seleccionats als principals festivals internacionals i nacionals.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Flavio Armone (agent de vendes internacional Lights On), Irene Moray (directora del curtmetratge Suc de Sindria, seleccionat al Shortcat 2019 i nominat als premis EFA), John Canciani (director artístic del festival Internationale Kurzfilmtage Winterthur), Esther Cabrero (coordinadora del programa Kimuak), Léo Soesanto (programador de curtmetratges del festival Semaine de la Critique, Festival de Cannes) i Belén Sánchez (productora executiva de Un Capricho de produccions, responsable, entre d’altres, del llargmetratge La inocencia de Lucia Alemany, seleccionat a la darrera edició del festival de San Sebastian)

Enguany els curts seleccionats han estat:

Panteres d’Èrika Sánchez (Antivaho Cinematográfico)

Daucus Carota de Carla Linares (Nanouk Films)

El màrtir de Fernando Pomares (Travelogue Studios)

Xiao Qiang, primer somni Xisi Sofia Ye Chen (La Selva Ecosistema Creatiu)

Coque Miguel Ángel Faura, Juanma Falcón (Somos Acme)

Marleni, no Marlen de Carmen Aumedes (ESCAC Films)

Quan acabi l’estiu de Marina Espinach (Bande à part, El dedo en el ojo)

En aquesta edició també s’inclourà un curtmetratge convidat, 16 de Decembro d’Alvaro Gago (Ringo media, Sombriza Films) que va fer la seva premiere mundial a la passada edició del Festival de Locarno i amb una llarga trajectòria en festivals internacionals i nacionals.

El programa Shortcat és una referència internacional de la producció del curtmetratge català de qualitat. Alguns dels directors que n’han format part al llarg d’aquestes tretze set edicions són Juanjo Giménez, Laura Ferrés, Clara Roquet, Elena Trapé, Pau Bacardit, Anna Solanas i Marc Riba, David Victori, Alejandro Marzoa, Alex Brendemhül, Àlex Lora, Lluís Miñarro, Lluis Galter, Roser Aguilar, Fernando Pomares, Patricia Font, Nely Reguera o Xavier Marrades.

Els últims anys el curtmetratge català ha obtingut seleccions i premis als festivals més importants com Cannes, Berlín, Venècia, Sundance, l’Acadèmia Europea o el primer concurs mundial de YouTube. Aquesta mostra de qualitat dels nostres treballs fa del curtmetratge una de les disciplines culturals més importants i exitoses del nostre país.

Video Shortcat 2020.

Festivals

Catalunya - Barcelona

02/09/2019 - 20/09/2019

Busques una Notícia?