Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Gran presència de produccions catalanes a la propera edició del Festival de Cannes

En festivals

Quatre films de producció catalana han aconseguit situar-se dins del més important escenari per al cinema internacional, el Festival de Cannes, que aquest any es celebra del 14 al 25 de maig. La productora Mediapro serà present amb dos títols: Vicky, Cristina, Barcelona, dirigida per Woody Allen, que es projectarà en secció oficial fora de competició, i Salt of this sea, dirigida per Annemarie Jacir, inscrita dins de la competició paral·lela, Un certain regard.

La 61ª edició acull també un fet singular a la història del cinema del país i és la selecció de dos títols d'una mateixa productora dins la Quinzaine des Réalisateurs. Eddie Seta és la impulsora del darrer film d'Albert Serra, El cant dels ocells, i coprodueix també Liverpool, dirigit per Lisandro Alonso. Serra repeteix secció després d'estrenar la seva primera incursió al cinema, Honor de cavalleria, al 2006.

El cant dels ocells, interpretada també per actors no professionals, ofereix una nova perspectiva de la història dels tres Reis de l'Orient. La pel·lícula ha estat rodada a Islàndia i les Illes Canàries i és una coproducció d'Eddie Saeta amb Andergraun Films amb producció associada amb Televisió de Catalunya. Per la seva banda, Liverpool s'acosta al tema de la soledat al paratge feréstec d'Ushuaia. Es tracta del quart film d'Alonso, que és un veterà del certamen gal, ja que totes les seves cintes han estat seleccionades a Cannes. La seva opera prima, La libertad (2001), es va projectar a Un Certain Regard, mentre que Los muertos i Fantasma van participar també a la Quinzaine des Réalisateurs.

Mediapro és darrera de la presentació del film d'Allen, que es va rodar a Barcelona l'any passat i explica les experiències a la ciutat de dues turistes nord-americanes, i la coproduccció Salt of this sea, que s'acosta al conflicte del poble de Palestina.

Pel que fa a la presència al Marché International du Film, es projectaran una vintena de títols i quaranta empreses seran presents sota la umbrella catalana. Catalan Films & TV disposarà d'un espai propi dins de l'estand Riviera 5, Cinema from Spain. Entre les activitats que es duran a terme en el marc del mercat destaca una promoció per subscriure's a la nova newsletter i un sorteig per guanyar un cap de setmana al Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya per a dues persones amb totes les despeses pagades.

Les bases d'aquest sorteig estaran disponibles a la nostra pàgina web a partir del 10 de maig.

Més notícies:

La cloenda de Cannes corona el cinema català

Mercats

França - Cannes

14/05/2008 - 23/05/2008

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Festivals

França - Cannes

14/05/2008 - 25/05/2008

Busques una Notícia?